Vejamės besibaigiančias braškes: vyniotinis su grietinėlės kremu ir uogomis

Braškės paskelbia, jog vasara įsisiūbavo, o jų sezono pabaiga – kad šilčiausias metų laikas jau įpusėjo. Šie metai gausūs skanių, sultingų uogų, tad kol braškių dar galima prisiskinti ar nusipirkti, pasigaminkite biskvitinį vyniotinį su plaktos grietinėlės ir uogų įdaru. Tiesa, nelaikykite jo ilgai – geriausiai suvalgyti tą pačią dieną!
Vyniotinis, įdarytas braškėmis
Vyniotinis, įdarytas braškėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų);
  • 150 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 120 g miltų;
  • 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
  • 3 valg. šaukštai karšto vandens.

įdarui:

  • 300 ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 12–15 didelių, prisirpusių, bet standžių braškių.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai iškepkite biskvitą. Trynius išplakite su nedidele dalimi cukraus ir druska.

2. Kitame dubenyje baltymus plakite tol, kol pradės putoti, tada po truputį berkite likusį cukrų ir plakite iki labai standžių putų.

3. Persijotus miltus pakaitomis su baltymais dėkite į trynių masę, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.

4. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol kepinys taps gražiai auksinis.

5. Kai biskvitas iškeps, iškart išverskite jį ant lygaus paviršiaus patiesto švaraus rankšluosčio, pabarstyto cukrumi. Nuimkite nuo kepinio popierių ir kol jis dar karštas, imdami už rankšluosčio galų, susukite ritinį. Palikite atvėsti.

6. Braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais.

7. Plačiame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir citrinos sultimis – jums reikia, kad kremas taptų standus, tačiau svarbu grietinėlės neperplakti, tad būkite atidūs!

8. Išvyniokite atvėsusį biskvito ritinį, dėkite ant jo kremo, skirstykite per visą plotą, tolygiai pabarstykite braškių gabaliukais. Atsargiai, kad kremas pernelyg netrykštų per kraštus vėl suvyniokite vyniotinį (jis turėtų išlaikyti savo formą, nes jau yra „treniruotas“), dėkite „siūle“ į apačią į serviravimo indą, o tada porai valandų į šaldytuvą.

9. Jei norite, prieš patiekdami dar galite pabarstyti cukraus pudra.

Vida Press nuotr./Vyniotinis, įdarytas braškėmis
Vida Press nuotr./Vyniotinis, įdarytas braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai