Ingredientai:
biskvitui:
- 4 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų);
- 150 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 120 g miltų;
- 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukštai karšto vandens.
įdarui:
- 300 ml plakamosios grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 12–15 didelių, prisirpusių, bet standžių braškių.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai iškepkite biskvitą. Trynius išplakite su nedidele dalimi cukraus ir druska.
2. Kitame dubenyje baltymus plakite tol, kol pradės putoti, tada po truputį berkite likusį cukrų ir plakite iki labai standžių putų.
3. Persijotus miltus pakaitomis su baltymais dėkite į trynių masę, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
4. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol kepinys taps gražiai auksinis.
5. Kai biskvitas iškeps, iškart išverskite jį ant lygaus paviršiaus patiesto švaraus rankšluosčio, pabarstyto cukrumi. Nuimkite nuo kepinio popierių ir kol jis dar karštas, imdami už rankšluosčio galų, susukite ritinį. Palikite atvėsti.
6. Braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais.
7. Plačiame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir citrinos sultimis – jums reikia, kad kremas taptų standus, tačiau svarbu grietinėlės neperplakti, tad būkite atidūs!
8. Išvyniokite atvėsusį biskvito ritinį, dėkite ant jo kremo, skirstykite per visą plotą, tolygiai pabarstykite braškių gabaliukais. Atsargiai, kad kremas pernelyg netrykštų per kraštus vėl suvyniokite vyniotinį (jis turėtų išlaikyti savo formą, nes jau yra „treniruotas“), dėkite „siūle“ į apačią į serviravimo indą, o tada porai valandų į šaldytuvą.
9. Jei norite, prieš patiekdami dar galite pabarstyti cukraus pudra.