1. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.
1. Puode sumaišykite marinato produktus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti, pvz., balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
2. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
3. Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais ritinėliais.
4. Aitriąją papriką supjaustykite ritinėliais. Jei norite mažiau aštrumo, pašalinkite sėklytes.
5. Krapų viršunėles sukapokite.
6. Stiklainyje arba stikliniame ar keraminiame inde sluoksniais dėkite agurkus, silkes, aitriąsias paprikas ir krapus. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
- Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, pipirais.
- Jeigu patiekalą ruošiate ne pasninkui, bet kitoms progoms, tuomet vietoje alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių galite naudoti grietinę ar majonezą.
1. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnų žiedus. Kepkite juos tol, kol suminkštės, o tuomet paskaninkite druska, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite tol, kol svogūnai paruduos.
2. Nuplaukite ir nusausinkite džiovintas spanguoles bei sumaišykite jas su keptais svogūnais.
3. Silkę supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Į lėkštę dėkite silkės sluoksnį, o tada visiškai jį uždenkite paruoštais karamelizuotais svogūnais su spanguolėmis.
1. Išvirkite bulves su lupenomis. Ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite silkę ir agurkus.
3. Susmulkinkite svogūną.
4. Viską sumaišykite, užberkite prieskonių, uždėkite majonezo ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve, kad „susidraugautų“ visi skoniai.
- Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais, silkę – gabaliukais, svogūnus – žiedeliais.
- Viską sumaišykite ir paskaninkite aliejumi bei mėgstamais prieskoniais.
- Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan.
- Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius pomidorus ir t. t.
- Silkę nuplaukite, nuvalykite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais.
- Pipirus sutrinkite, morką ir svogūną supjaustykite žiedeliais.
- Paimkite 1 l talpos indą ir sudėkite ten sluoksniais svogūną, morką, citriną, pjaustytą griežinėliais, cukrų, pipirus, žuvį. Taip susluoksniuokite visus ingredientus ir 2-3 dienas laikykite šaltai.
- Aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas.
- Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, paskui nupilkite jį ir susmulkinkite vaisius.
- Slyvas, prieš baigdami troškinti, sudėkite į keptuvę su kitomis daržovėmis, sudėkite pomidorų padažą, įberkite pipirų ir druskos.
- Atvėsinkite ir užpilkite ant silkės daržoves.
Receptą atsiuntė Janina M.
- Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite.
- Kiaušinius gerai išplakite, suberkite į juos miltus ir vėl išplakite iki vientisos konsistencijos. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus česnakus, parmezaną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių ir išmaišykite.
- Tešlą padalykite į du lakštus – mažesnį ir didesnį. Didesnįjį įtieskite į kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų indo sieneles.
- Ant tešlos tolygiai dėkite silkės ir grybų įdarą. Tada ant viršaus sukrėskite ir vėl tolygiai paskirstykite kiaušinių ir sūrio masę.
- Pyragą užklokite likusiu tešlos lakštu, kraštus gerai užspauskite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30–40 minučių..