Velykinė šaltiena

Koks Velykų stalas be šaltienos? Šį naudingą mūsų sąnariams patiekalą vertėtų prisiminti dažniau. Skaitytoja Rūta dalinasi savo receptu.
Šaltiena
Šaltiena / 123RF.com nuotr.

Šaltienai reikės:

  • 2 kiaulės kojų,
  • 2 kiaulės ausų,
  • 1 kalakuto kaklo,
  • 1 vištienos ketvirčio,
  • druskos ir prieskonių.

Gaminimas:

15min skaitytojo nuotr./Šaltiena
15min skaitytojo nuotr./Šaltiena

Kiaulės kojas ir ausis pamerkiame dideliame puode ir paliekame per naktį šaltai. Rytą nupilame vandenį, nuplauname ir dedame į puodą virti kartu su kalakuto kaklu. Verdame nugraibydami putas, paskui beriame prieskonius, druską, svogūną. Po poros valandų į puodą dedame vištienos ketvirtį. Kadangi vanduo verdant nugaruoja, nepamirštame papildyti. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, į puodą dedame kelias morkas, beriame petražolių.

Išvirusią šaltieną pravėsiname ir išmėsinėjame. Smulkiai supjaustome ir dedame į dubenėlius kartu su pjaustyta morka, užpilame skysčiu ir nešame atvėsti. Kai sustingsta, skanaujame.

Dėkojame Rūtai už receptą!

Kviečiame ir jus dalyvauti konkurse bei laimėti puikius lėto virimo „Piemenėlio Excellence“ gaminius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų