„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai: ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins skoniu net išrankiausius

Rodos, ką naujo galima patiekti į stalą Velykų proga? Tačiau pasitelkus truputėlį fantazijos ir pridėjus netikėtą ingredientą galima išgauti stulbinantį efektą – greitai paruošiamų užkandžių, kurie, tikėtina, atsidurs ant Velykinio stalo ne vienerius metus. Nepabandęs nesužinosi, tiesa?
Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.
Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai. / Gamintojo nuotr.

Artėjant Velykoms, neretai apima klausimas – kokiu įdomiu patiekalu būtų galima papuošti Velykinį stalą.

Galite neabejoti, šie užkandžiai su „VILVI Memel Piquant“ sūriais ne tik gražiai papuoš stalą, bet ir savo skoniu maloniai nustebins daug ko mačiusius svečius!

Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.
Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.

Spalvingoms pikantiškoms mišrainėms Jums prireiks:

  • 3 kiaušinių
  • 3 „VILVI Memel Piquant“ sūrių – su jalapeno pipirais, su bazilikais ir su saulėje džiovintais pomidorais (kiekvieno po 60 g)
  • 3 v.š. majonezo
  • 3 v.š. graikiško jogurto
  • 3 nedidelių skiltelių česnako

Druskos, pipirų

Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.
Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.

Papildomai reikės:

  • Baltos duonos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Kelių saulėje džiovintų pomidorų
  • Saujelės šviežių krapų
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • Marinuotų kelmučių | Patiekimui
  • Šviežio baziliko | Patiekimui

Lukštentų kanapių sėklų | Patiekimui

Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.
Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.

Gaminame:
Kietai išverdame kiaušinius. Į tris dubenėlius paskirstome smulkiai tarkuotus sūrius, po vieną tarkuotą kiaušinį, po šaukštą majonezo ir graikiško jogurto, smulkintą česnaką, druską ir pipirus.

Į dubenėlį su raudonu „VILVI Memel Piquant“ sūriu pridedame smulkintų saulėje džiovintų pomidorų.

Į dubenėlį su žaliu „VILVI Memel Piquant“ sūriu pridedame smulkintų krapų.

Į dubenėlį su geltonu „VILVI Memel Piquant“ sūriu pridedame dižono garstyčių. Išmaišome visas tris mišraines.

Duoną supjaustome kvadratėliais arba apskritimais taurelės pagalba (iš likusių duonos kraštelių galite pasigaminti krutonus arba maltus džiūvesėlius). Lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apskrudiname 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

Ant skrebučių dedame po šaukštelį mišrainės ir puošiame grybukais, žalumynais, kanapių sėklomis.

Skanaus!

Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.
Gamintojo nuotr./Velykiniai vieno kąsnio užkandžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau