„Įgyvendindamas projektą „52 kartai“ turiu vieną tikslą – įkvėpti žmones dažniaususitikti su savo draugais, leisti laiką kartu. Todėl ne tik kas savaitę su vis kitokia idėja fotografuoju gerai žinomų virtuvės šefų patiekalus, skirtus vakarienei su draugais, bet ir kuriu fotosesijas įkvėpimui. O kaip gi galėtų atrodyti draugų ar šeimos šventė? Kur, kokioje neįprastoje vietoje ji galėtų vykti, kad žmonės išliptų iš standartinių rėmų ir nusikeltų į mažą svajonę? Pastatų stogai – viena iš tokių nestandartinių vietų, kurie Lietuvoje mažai išnaudoti. Artėja šiltasis sezonas, tad kodėl neprisiminus ir jų”, – sako R.Daskevičius.
Pavasariško vakarėlio ant stogo viziją fotografas įgyvendino kartu su kulinarijos studija „Čiop Čiop”, kurie ne tik rūpinosi stalo dekoru ir netradiciniais Velykiniais patiekalais, bet ir jų pačių ketveriukė – savininkas ir virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis, prekės ženklo vadovė Urtė Mikelevičiūtė bei renginių organizatorės – Živilė Aleknaitė ir Eglė Vaicekauskaitė – pozavo fotosesijoje. Fotosesija surengta ant verslo centro „Žalgirio 135”, kuriame neseniai įsikūrė „Čiop Čiop” studija, stogo.
Ant šventinio stalo – maistas dalijimuisi
Svarbiausia kokybiški, švieži ingredientai. Tokiems užtenka tik keleto improvizacijų ir taip išeina puikiausiais patiekalas.
„Čiop Čiop” šefas Ronaldas Nagrockis Velykų šventei pasiūlė keletą idėjų, kurias lengva įgyvendinti ir namie. Šventinio stalo idėja – maistas dalinimuisi. „Juk nebūtina patiekalų dalinti porcijomis, galima tiesiog pateikti pagrindiniam patiekalui žuvį, šalia pridėti keletą skirtingų garnyrų ir taip kiekvienas sau susikuria savitą patiekalą. Svarbiausia kokybiški, švieži ingredientai. Tokiems užtenka tik keleto improvizacijų ir taip išeina puikiausiais patiekalas“.
„Čiop Čiop“ šventiniam stalui siūlo „netikrą zuikį“ keisti mėgstama žuvimi, pavyzdžiui, vilkešeriu. Prie jos galima paruošti keletą skirtingų pavasariškų garnyrų: pomidorų salotas su vanile, ridikėlių su krapais ir chereso actu, blanširuotų žirnelių su sviestu ir raudonėliais, keptų ant grilio kukurūzų bei grybų, gardintų su juoda druska bei čiobreliais.
Mėgstantiems gurmaniškus sprendimus, „Čiop Čiop“ rekomenduoja kiaušinius įdaryti trumais ar tiesiog pagardinti šlakeliu trumų aliejaus. Eksperimentuoti galima ir su krabų mėsa ar net vištiena.
Vietoj torto “Čiop Čiop” siūlo sūrių tortą. Tai tiesiog iš keleto mėgstamų sūrių rūšių sulipdytas tortas. Prie jo galima pateikti įvairių uogų, džemų ar dar nuo žiemos likusių uogienių.
„Projektą „52 kartai“ pradėjome sekti nuo pat pradžių, mus visuomet žavi tokie nekomerciniai judėjimai, keliantys gastronominę kultūrą. Esame įpratę prie mados fotosesijų, o tai, kas susiję su maistu, – dažniausiai būna tiesiog restorano patiekalų nuotraukos. Šis projektas leidžia pažvelgti už restorano ar, mūsų atveju, kulinarijos studijos rėmų. Nusprendėme tuo pačiu pristatyti mūsų urbanistinę terasą ant stogo bei dar kartą pabrėžti ne patiekalų sudėtingumą, o kokybišką paprastumą. Beje, šv. Velykos puikiausia pavasario šventė, kviečianti vakarus su šeima praleisti kieme – atgimsta gamta ir siela“, – sako Urtė Mikelevičiūtė.
Prie fotografo R.Daskevičiaus projekto „52 kartai” nuo metų pradžios jau prisijungė 15 šalies virtuvės meistrų. Tarp jų – tokie žinomi vardai kaip Martynas Praškevičius, Honorata Lyndo, Ali Gadžijevas, Laura Donelė, Gaspar Fernandes ir kiti.
Projektą „52 kartai“ galima sekti R.Daskevičiaus tinklaraštyje www.52kartai.lt, taip pat rasti socialiniuose tinkluose „Facebook” (@52kartai) ir „Instagram” (@52times).