Vengriški varškėčiai su džiūvėsėlių „marškinėliais“

Ar esate ragavę vengriškų varškėčių? Jie patiekiami su „marškinukais“, kad pavalgius būtų stipriau. Jeigu džiūvėsėlių „marškinukai“ jums atrodo per riebūs, galite atsisakyti šio Vengrijoje mėgstamo priedo ir naudoti tik šiek tiek sviesto.
Vengriški varškėčiai
Vengriški varškėčiai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 800 g varškės,
  • 120 g manų kruopų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4 kiaušinių,
  • 180 g maltų džiūvėsėlių,
  • 30 g sviesto,
  • 200 g grietinės,
  • 120 g kiaulienos taukų.

Gaminimas:

Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su druska, manų kruopomis ir kiaušinių tryniais. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Palikite pastovėti maždaug 50 minučių.

Dideliame puode užkaiskite vandenį, jį pasūdykite.

Kai vanduo užvirs, iš varškės formuokite 4–5 cm skersmens rutuliukus. Jeigu tešla per skysta, įdėkite dar truputį manų kruopų ar šaukštą miltų. Varškėčius dėkite į puodą ir virkite maždaug 10–15 minučių.

Kol varškėčiai verda, paruoškite jiems „marškinėlius“. Keptuvėje išlydykite taukus ir pakepinkite juose džiūvėsėlius. Pabaigoje sudėkite sviestą.

Išvirusius varškėčius išgriebkite ir nuvarvinkite. Su šaukštu kiekvieną varškėtuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir patiekite su grietine.

Šiuos varškėčius reikia valgyti iš karto.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų