Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta išbandyti dar šią vasarą: marinuoti arbūzai

Marinuojame daugybę gėrybių – nuo agurkų iki agrastų, tačiau ar esate išbandę marinuotus arbūzus? Taip taip, sulčių kupini dručkiai irgi gali būti marinuojami, o tada tapti gaiviu, pikantišku užkandžiu ar kaip gaivus garnyras lydėti mėsos patiekalus.
Marinavimui paruošti arbūzai
Marinavimui paruošti arbūzai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg arbūzo (žievės nenupjaukite);
  • kuokštas šviežių krapų;
  • 4-5 skiltelės česnako, nuluptos;
  • 3 lauro lapai;
  • 1-2 nedidelės aštriosios paprikos;
  • 1,5 l vandens;
  • 50 g druskos;
  • 50 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių ar baltojo vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. kvapniųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Labai kruopščiai nuplaukite arbūzą ir atpjaukite jums reikiamo dydžio gabalą. Supjaustykite jį 1,5-2 cm storio trikampėmis riekelėmis (žievę palikite).

2. Į indus ar indą, kur marinuosite arbūzą, sudėkite krapus, česnakus, lauro lapus, papriką. Ant viršaus suguldykite arbūzo riekeles.

3. Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, suberkite pipirus. Užkaiskite ir kaitinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite gautą skystį ant arbūzų. Jei marinuojate viename dideliame inde, galite ant viršaus dėti dubenėlį su svoriu, kad kiek paslėgtų arbūzus.

4. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Arbūzai bus tinkami valgyti jau po paros, tačiau geriausia leisti jiems taip pastovėti 3-4 dienas.

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Fotolia nuotr./Arbūzai
Fotolia nuotr./Arbūzai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas