Ingredientai:
- 1,5 kg arbūzo (žievės nenupjaukite);
- kuokštas šviežių krapų;
- 4-5 skiltelės česnako, nuluptos;
- 3 lauro lapai;
- 1-2 nedidelės aštriosios paprikos;
- 1,5 l vandens;
- 50 g druskos;
- 50 g cukraus;
- 2 valg. šaukšt. obuolių ar baltojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. kvapniųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Labai kruopščiai nuplaukite arbūzą ir atpjaukite jums reikiamo dydžio gabalą. Supjaustykite jį 1,5-2 cm storio trikampėmis riekelėmis (žievę palikite).
2. Į indus ar indą, kur marinuosite arbūzą, sudėkite krapus, česnakus, lauro lapus, papriką. Ant viršaus suguldykite arbūzo riekeles.
3. Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, suberkite pipirus. Užkaiskite ir kaitinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite gautą skystį ant arbūzų. Jei marinuojate viename dideliame inde, galite ant viršaus dėti dubenėlį su svoriu, kad kiek paslėgtų arbūzus.
4. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Arbūzai bus tinkami valgyti jau po paros, tačiau geriausia leisti jiems taip pastovėti 3-4 dienas.
DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA