„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Verta išbandyti: sriuba, apsimetanti lazanija, kurią paruošite per pusvalandį

Daugelis mėgstame lazaniją – skanutėlį, kas, kad kaloringą, jei ruoštas pagal klasikinį receptą, patiekalą. Tačiau darbo su lazanija nemažai. O ką, jei lazanijos ingredientus naudotume sriubai? Jokio terliojimosi su lakštais, bešamelio padažu... Vienas, du, trys ir garuoja pilnas puodas sriubos, belieka tarkuoti sūrį ir traukti iš spintelės lėkštes!
Lazanijos sriuba
Lazanijos sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 400 g maltos liesos kiaulienos (arba jautienos ir kiaulienos mišinio);
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 1 l vištienos ar daržovių sultinio (iš bėdos tiks ir ruoštas iš kubelio);
  • kelii lazanijos lakštai, sulaužyti gabaliukais ar sauja kitokių plokščių makaronų, pasmulkintų gabaliukais;
  • žiupsnis cukraus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • keli lapeliai šviežio baziliko;
  • 1 rutuliukas mozarelos sūrio, suplėšytas gabalėliais;
  • saujelė tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Storadugniame plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol taps permatomi ir suminkštės, sudėkite česnaką, dar minutę pakepinkite.

2. Į puodą sudėkite ir maltą mėsą, kepinkite nuolat kapodami mentele, kad nesukeptų stambiais gabalais, o būtų smulkūs gabaliukais.

3. Kai visa mėsa bus gražiai apkepusi, supilkite sultinį ir pomidorus, išmaišykite, įberkite gerą žiupsnį druskos, pipirų, skoniui subalansuoti (kad nebūtų pernelyg rūgštu) įberkite ir cukraus. Paragaukite, ar skonis jums patinka.

4. Suberkite makaronus, sumažinkite kaitrą ir pavirkite dar 8-10 min. arba kol makaronai bus išvirę.

5. Pilkite dar karštą sriubą į lėkštes, užberkite plėšytos mozarelos ir parmezano, dėkite ir plėšytų bazilikų lapelių. Jei skonis itin intensyvus, galite užkąsti čiabatos tipo duona, bet čia ji išties nebūtina.

Vida Press nuotr./Lazanijos sriuba
Vida Press nuotr./Lazanijos sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“