Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 400 g maltos liesos kiaulienos (arba jautienos ir kiaulienos mišinio);
- 1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 1 l vištienos ar daržovių sultinio (iš bėdos tiks ir ruoštas iš kubelio);
- kelii lazanijos lakštai, sulaužyti gabaliukais ar sauja kitokių plokščių makaronų, pasmulkintų gabaliukais;
- žiupsnis cukraus;
- druskos;
- pipirų;
- keli lapeliai šviežio baziliko;
- 1 rutuliukas mozarelos sūrio, suplėšytas gabalėliais;
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Storadugniame plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol taps permatomi ir suminkštės, sudėkite česnaką, dar minutę pakepinkite.
2. Į puodą sudėkite ir maltą mėsą, kepinkite nuolat kapodami mentele, kad nesukeptų stambiais gabalais, o būtų smulkūs gabaliukais.
3. Kai visa mėsa bus gražiai apkepusi, supilkite sultinį ir pomidorus, išmaišykite, įberkite gerą žiupsnį druskos, pipirų, skoniui subalansuoti (kad nebūtų pernelyg rūgštu) įberkite ir cukraus. Paragaukite, ar skonis jums patinka.
4. Suberkite makaronus, sumažinkite kaitrą ir pavirkite dar 8-10 min. arba kol makaronai bus išvirę.
5. Pilkite dar karštą sriubą į lėkštes, užberkite plėšytos mozarelos ir parmezano, dėkite ir plėšytų bazilikų lapelių. Jei skonis itin intensyvus, galite užkąsti čiabatos tipo duona, bet čia ji išties nebūtina.