Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 poras, supjaustytas plonais žiedais;
- 2 morkos, perpjautos išilgai pusiau, o tada plonais pusapskritimiais;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
- 1 stiklinė šviežių žaliųjų žirnelių (galite naudoti ir šaldytus);
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 4 stiklinės paukštienos ar daržovių sultinio (galima naudoti ir ruoštą iš kubelių);
- 2 šakelės čiobrelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 200–300 g keptos ar virtos vištienos ar kalakutienos likučių (be odos, kaulų, supjautytos ar suplėšytos nedideliais gabaliukais);
- šlakelis citrinos sulčių;
- šlakelis alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Ant vidutinės kaitros storadugniame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite porus ir salierus bei pakepinkite maišydami apie 5 min., kol šiek tiek suminkštės. Tuomet berkite česnaką ir maišydami pakepinkite, kol pakvips – neleiskite skrusti.
2. Supilkite į puodą sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų, dėkite čiobrelių šakeles. Trumpai pakaitinkite, o tada berkite morkas, paukštieną ir virkite apie 10 min.
3. Tuomet išgriebkite čiobrelius, berkite žirnelius, įspauskite citrinos sulčių ir pavirkite 1–2 min.
4. Paragaukite, ar sriubai netrūksta prieskonių, o tada pilstykite į dubenėlius ir tiekite (jei norite – su šviežia ar švelniai pakepinta šviesia duona).