Ingredientai:
- 600–800 g vištų šlaunelių, petukų mėsos (krūtinėlė tinka iš bėdos, nes ji suteiks mažiau skonio);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 stiklinė patinkančių ilgagrūdžių ryžių, perplautų po tekančiu vandeniu;
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 2 morkos, nuluptos ir supjaustytos pusžiedžiais ar kubeliais;
- 1 nedidelis saliero gumbas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 1 skiltelė česnako;
- keli brokolio žiedynai;
- 1,5 l vištienos sultinio (naminio, pirktinio arba pagaminto iš ekologiško kubelio);
- 2 lauro lapai;
- keli kvepiančiųjų pipirų žirneliai;
- kelios šakelės čiobrelių;
- kapotų šviežių petražolių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, morkas ir salierus, pekepinkite kelias minutes, kol svogūnai suminkštės, o morkos ir salierai karamelizuosis. Įspauskite česnako skiltelę ir pakepkite dar minutę.
2. Į puodą supilkite sultinį, dėkite čiobrelių šakeles, lauro lapus, berkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos, kvepiančiuosius pipirus, sudėkite ir vištieną. Užvirkite ir pavirkite ant silpnos kaitros apie 20 min.
3. Suberkite į puodą ir nuplautus ryžius, mažais žiedynais paskirstytus brokolius. Išgriebkite čiobrelio šakeles. Virkite apie 15 min. – kol ryžiai, brokoliai ir vištiena bus išvirę.
4. Išgriebkite lauro lapus ir išmeskite, o nuo vištienos pašalinkite kaulus bei odą, susmulkinkite ir grąžinkite į puodą su sriubą, įberkite petražolių, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite juodųjų pipirų.
5. Pilstykite į dubenėlius ir ragaukite.