Viename puode: vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Mėgstu patiekalus viename puode – kai supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. Dar man labai patinka mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abi simpatijas, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!
Vištiena su ryžiais
Vištiena su ryžiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 30 g cukraus;
  • apie 25 g žagrenio uogų (barbariso) arba džiovintų juodųjų serbentų;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 vid. dydžio pusžiedžiais supjaustyti svogūnai;
  • 1 kg vištienos (sparneliai, blauzdelės, į gabalus padalyta krūtinėlė);
  • 10 kardamono ankščių;
  • 5–6 gvazdikėliai;
  • 2 perpus perlaužtos cinamono lazdelės;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 300 g basmati ryžių;
  • 550 ml verdančio vandens;
  • po šluotelę krapų, petražolių ir kalendrų;
  • 100 ml natūralaus jogurto.

Gaminimas:

1. Karštame vandenyje (apie 40 ml) ištirpinkite cukrų ir pamerkite šiame skystyje barbariso uogas (jei naudojate džiovintus serbentus, mirkyti nereikia).

2. Storadugnėje keptuvėje ar plačiadugniame troškintuve įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir iki intensyvaus auksiško rudumo apkepinkite svogūnus (tai užtruks apie 10–15 min, svogūnus nuolat maišykite, kad nepradėtų degti). Perkelkite iškepusius svogūnus į lėkštelę ir išvalykite keptuvę.

3. Sudėkite vištieną į didelį dubenį ir sumaišykite su 1/2 arbat. šaukšt. druskos, žiupsniu juodųjų pipirų, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, kardamonu, cinamonu ir gvazdikėliais. Viską gerai išmaišykite rankomis.

4. Vėl gerai įkaitinkite keptuvę ir dėkite į ją vištieną su prieskoniais. Kepkite pavartydami, kol vištiena pasidengs auksiška plutele. Išimkite vištieną ir sudėkite į dubenį (nesvarbu, jei keptuvėje bus likę kiek aliejaus ir prieskonių – jų neišimkite).

5. Sudėkite į keptuvę nuplautus basmati ryžius, keptus svogūnus, (išmirkusias) uogas, 1 arbat. šaukšt. druskos ir gerą žiupsnį pipirų. Viską labai gerai išmaišykite. Ant ryžių sudėkite kiek įspausdami vištienos gabaliukus ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Sandariai uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 30 min.

6. Praėjus šiam laikui nuimkite keptuvę nuo ugnies, atidenkite dangtį, greitai uždėkite švarų lininį rankšluostį ir vėl sandariai uždenkite – tegul ramiai pastovi dar 10 min.

7. Pagaliau gausiai apiberkite patiekalą kapotomis žolelėmis, šiek tiek įmaišydami jas šakute.

8. Patiekite su jogurto padažu, paruoštu iš jogurto, šaukšto alyvuogių aliejaus ir žiupsnio druskos ir, jei patinka, lengvomis salotomis.

Vida Press nuotr./Vištiena su ryžiais
Vida Press nuotr./Vištiena su ryžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų