01 01

Vieno kąsnio takų užkandukai: tiks ir šventei, ir vakarėliui

Traškūs mini takai yra jau senokai tapę įvairių Australijos restoranų madingais užkandžiais, dažnai patiekiamais kaip šefo komplimentas. Labai dažnai į tokį mažutį „kaušelį“ įdedama kas nors aromatingo iš Azijos virtuvės, tokiu būdu patraukliai ir netikėtai „suženijant“ Lotynų Amerikos ir Pietryčių Azijos virtuves.
Vieno kąsnio takų užkandžiai
Vieno kąsnio takų užkandžiai / N.Degutienės nuotr.

Mini takuose patiekiami saldžiai rūgštūs žalios žuvies tartarai su vos vos juntama vasabio nata, terijakio padažais pagardinti apkepintos mėsos įdarai, arba kremiški švieži avokadai su kokia nors skonio „paslaptimi“.

Tokius mini takus savo namuose prisijaukinau ir aš. Šventiniu laikotarpiu jie - tikras išsigelbėjimas, be to, didelis palengvinimas, nes dalį darbų galima padaryti iš anksto. Tiesa, kaip ir su visais mini užkandžiais, ilgiausia laiko užima jų galutinis pabaigimas, pagražinimas, mat porcijos mažulytės, o kruopštumo (ir laiko!) tikrai reikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų