Ingredientai:
- 800 g – 1 kg vištienos (tinka ir gabaliukai su oda ir kaulu, ir filė);
- 1 kg moliūgo (geriau saldesnio ir tvirtesnio), be žievės, supjaustyto kubeliais;
- 2–3 raudonieji svogūnai, supjaustyti ketvirčiais;
- 2–3 saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais;
- 2 raudonosios saldžiosios paprikos, supjaustyto ketvirčiais;
- 2 saujos briuselinių kopūstėlių, pašalintais išoriniais lapeliais;
- 1 nedidelis brokolis, suskirstytas žiedynais;
- 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (nebūtina, bet rekomenduotina);
- 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite plačią kepimo skardą – patepkite ją alyvuogių aliejumi.
2. Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite visus prieskonius.
3. Visas iš anksto paruoštas daržoves, paruoštas, kaip rekomenduojama – nuluptas, supjaustytas ir pan. – vienu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite maždaug puse prieskonių mišinio.
4. Į likusį prieskonių mišinį įpilkite šaukštą aliejaus, išsukite iki pastos konsistencijos, o tada ja iš visų pusių įtrinkite vištienos gabaliukus. Taip paruoštą vištieną sudėliokite tarp skardoje jau subertų ir paskanintų daržovių.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–50 min. priklausomai nuo vištienos gabaliukų dydžio. Kad būtumėte tikri, jog paukštiena iškepė, smeikite į ją peiliu – turi bėgti skaidrios, o ne rausvos sultys.
6. Ištraukę skardą iš orkaitės leiskite kelias minutes „pailsėti“, o tada dėkite į lėkštes. Jei norisi sočiau, galite šalia tiekti virtų ryžių, lavašo ar naminių pitų