Vienos skardos patiekalas: paprika gardinta vištiena su sezoninėmis daržovėmis

Prieš akis ilgas savaitgalis, kuris daliai žmonių bus sėslesnis, nei būtų įprastais laikais. Jei laiką nutarsite leisti tingiai, lėtai ir pageidausite, kad maistas „pats pasigamintų“, jus tikrai sudomins šis neįmantrus, bet labai skanus patiekalas. Kokias daržoves naudoti, tik rekomenduojame – rinkitės tai, ką turite namuose.
Orkaitėje su daržovėmis kepta vištiena
Orkaitėje su daržovėmis kepta vištiena / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 800 g – 1 kg vištienos (tinka ir gabaliukai su oda ir kaulu, ir filė);
  • 1 kg moliūgo (geriau saldesnio ir tvirtesnio), be žievės, supjaustyto kubeliais;
  • 2–3 raudonieji svogūnai, supjaustyti ketvirčiais;
  • 2–3 saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais;
  • 2 raudonosios saldžiosios paprikos, supjaustyto ketvirčiais;
  • 2 saujos briuselinių kopūstėlių, pašalintais išoriniais lapeliais;
  • 1 nedidelis brokolis, suskirstytas žiedynais;
  • 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (nebūtina, bet rekomenduotina);
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite plačią kepimo skardą – patepkite ją alyvuogių aliejumi.

2. Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite visus prieskonius.

3. Visas iš anksto paruoštas daržoves, paruoštas, kaip rekomenduojama – nuluptas, supjaustytas ir pan. – vienu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite maždaug puse prieskonių mišinio.

4. Į likusį prieskonių mišinį įpilkite šaukštą aliejaus, išsukite iki pastos konsistencijos, o tada ja iš visų pusių įtrinkite vištienos gabaliukus. Taip paruoštą vištieną sudėliokite tarp skardoje jau subertų ir paskanintų daržovių.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–50 min. priklausomai nuo vištienos gabaliukų dydžio. Kad būtumėte tikri, jog paukštiena iškepė, smeikite į ją peiliu – turi bėgti skaidrios, o ne rausvos sultys.

6. Ištraukę skardą iš orkaitės leiskite kelias minutes „pailsėti“, o tada dėkite į lėkštes. Jei norisi sočiau, galite šalia tiekti virtų ryžių, lavašo ar naminių pitų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų