Jums reikės:
- 2 veršienos (kiaulienos arba kalakutienos) išpjovų,
- 4–6 riekių forminės baltos sumuštinių duonos (galite naudoti ir džiūvėsius),
- kiaušinio,
- 2 šaukštų miltų,
- pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.
Kaip gaminti:
1. Mėsą nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi.
2. Kuo ploniau veršieną išmuškite virtuviniu plaktuku, bet stenkitės, kad ji neiširtų ir neatsirastų skylių. Apibarstykite druska ir pipirais.
3. Nupjaustykite duonos pluteles, o minkštimą sumalkite virtuviniu kombainu arba sukapokite peiliu iki trupinių.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiaušinį paplakite šakute. Į atskiras lėkštutes supilkite miltus ir duonos trupinius.
5. Mėsos gabalus apvoliokite miltuose, kiaušinyje ir trupiniuose. Klokite į keptuvę, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir skrudinkite po maždaug 3 min. iš abiejų pusių. Iškepę dėkite kepsnius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.