Vienos šnicelis: sotus pasirinkimas

Mėgstate šnicelius? Jūsų akimis ir skrandžiui – tobulas pasiūlymas!
Vienos šnicelis
Vienos šnicelis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 2 veršienos (kiaulienos arba kalakutienos) išpjovų,
  • 4–6 riekių forminės baltos sumuštinių duonos (galite naudoti ir džiūvėsius),
  • kiaušinio,
  • 2 šaukštų miltų,
  • pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.

Kaip gaminti:

1. Mėsą nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi.

2. Kuo ploniau veršieną išmuškite virtuviniu plaktuku, bet stenkitės, kad ji neiširtų ir neatsirastų skylių. Apibarstykite druska ir pipirais.

3. Nupjaustykite duonos pluteles, o minkštimą sumalkite virtuviniu kombainu arba sukapokite peiliu iki trupinių.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiaušinį paplakite šakute. Į atskiras lėkštutes supilkite miltus ir duonos trupinius.

5. Mėsos gabalus apvoliokite miltuose, kiaušinyje ir trupiniuose. Klokite į keptuvę, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir skrudinkite po maždaug 3 min. iš abiejų pusių. Iškepę dėkite kepsnius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų