Greitas pyragas su sūriu ir pievagrybiais
Reikės:
- 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 200 – 300 g fermentinio sūrio,
- 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- 400 g pievagrybių.
Gaminimas:
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite šaldytos tešlos lakštus – jie gali būti netgi neatšildyti. Fermentinį sūrį sutarkuokite ir tolygiai užbarstykite ant tešlos. Tada užberkite plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pagardinimui ant viršaus užberkite sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Jeigu šis sūris jums per aštrus, galite naudoti sūrį bri su baltuoju pelėsiu.
Pyragą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol tešla pakils ir iškeps, o sūris ims gražiai skrusti.
Pyragėliai su karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Reikės:
- 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 100 g kietojo sūrio,
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
- 6 raudonųjų svogūnų,
- 3 valg. š. aliejaus kepimui,
- 1 valg. š. balzaminio vyno acto,
- 2 valg. š. rudojo cukraus,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Pasiruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Suberkite cukrų, supilkite balzaminį vyno actą, pagardinkite druska ir nuolat maišydami kaitinkite dar maždaug 10 minučių ant nedidelės ugnies, kol svogūnai karamelizuosis.
Tešlą iškočiokite ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Tešlą dėkite į keksiukų formeles ir pridėkite po šaukštą karamelizuotų svogūnų, šiek tiek saulėje džiovintų pomidorų ir užbarstykite tarkuotu sūriu.
Pyragėlius dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 12-15 minučių.
Skaniausi švieži, kol dar truputį šilti.
Meksikietiški pyragėliai su vištiena
Reikės:
- 2 pakelių šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 500 g vištienos filė,
150 g fermentinio sūrio,
- 2 svogūnų,
- 1 česnako skiltelės,
- meksikietiškų prieskonių ir druskos pagal skonį,
- Taco padažo,
- aliejaus kepimui,
- 1 kiaušinio viršui patepti.
Gaminimas:
Pasiruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite susmulkintus svogūnus. Kai jie gražiai apskrus, sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą vištieną. Kepkite vis pamaišydami maždaug 10 – 15 min. Jeigu reikia, įpilkite skysčio. Pabaigoje suberkite susmulkintą česnaką, suberkite prieskonius ir druską, supilkite padažą. Gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite.
Tešlą pakočiokite ir su dideliu puoduku išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštą vištienos, užbarstykite tarkuotu sūriu. Sulenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Pagamintus pyragėlius aptepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje maždaug 15 minučių, kol gražiais pakils ir apskrus.
Pyragėlius patiekite karštus su meksikietišku padažu arba svogūnų laiškais ir kalendromis pagardinta grietine.