Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viliojančios salotos su kriaušėmis: ypatingą skonį suteiks sūrio prisilietimas

Kriaušių ir sūrio derinys, kvapnios gražgarstės ir jų išskirtinis skonis tikrai pakylės į aukštumas.
Kriaušių salotos su sūriu
Kriaušių salotos su sūriu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Kelių kriaušių,

saujos gražgarsčių,

100 g minkšto ožkų sūrio

saujos graikinių riešutų,

Padažui:

šlakelio alyvuogių aliejus,

šaukštelio medaus,

šaukšto citrinų sulčių,

pagal skonį druskos.

Kaip gaminti:

1. Kriaušes supjaustykite stambiomis skiltelėmis, patepkite aliejumi, išdėliokite ant grotelių ir kepkite po 1–2 min. iš abiejų pusių.

2. Lėkštėse paskirstykite saują gražgarsčių salotų, ant viršaus išdėliokite keptas kriaušes, uždėkite gabalėlį minkšto ožkų sūrio, pabarstykite graikiniais riešutais, apšlakstykite medaus ir citrinų sulčių padažu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs