Kaip teigiama renginį pristatančiame pranešime spaudai, pagrindinis jo tikslas – suteikti vilniečiams galimybę nuotaikingai praleisti laiką, mėgaujantis gardžiu maistu, smagia muzika ir draugų kompanija vienoje iš gražiausių miesto vietų.
„Šiemet mes kviečiame miestiečius trumpam pabėgti nuo kasdienio šurmulio ir išbandyti šį tą naujo. Kartu ne tik išbandysim naujus skonius, bet ir praleisime nepamirštamą, sostinės dvasia alsuojančią popietę“, – teigia „Borjomi“ prekės ženklą atstovaujančios kompanijos rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė
Pikniko metu maistu rūpinsis Lietuvos BBQ kepėjų asociacija. Vilniečius jie kvies skanauti mėsainių su „KITCHEN me” sausai brandinta smulkinta jautiena, puikiai tinkančių iškyloms.
Šventės dalyviai skatinami susikurti savo tobulą pikniką, o idėjų kviečiami ieškoti ČIA. Tam, kad šį tikslą pavyktų dar lengviau įgyvendinti, organizatoriai pateikia keletą patarimų:
Viskas prasideda nuo užkandžių. Užkandžiams pasirūpinkite jums labiausiai patinkančių gaminių, pavyzdžiui, brandintų ir minkštųjų sūrių – pekorino, parmezano, gorgoncolos, šviežios mocarelos, o taip pat vytinto kumpio, vytintos kiaulienos šoninės, saliamo ar virtos mortadelos, alyvuogių, kurios suteiks pikantiškumo bet kuriam patiekalui.
Nepamirškite duonos. Idealus pikniko patiekalas – čiabata su pesto padažu. Tai savo paprastumu genialus užkandis. Jam tereikia šviežios duonos ir stiklainiuko bazilikų padažo. Pesto padažo galima pasigaminti ir namuose, šiek tiek supaprastinus receptą: vietoj kedrų riešutų dėti kitokių – lazdynų arba graikinių. Vietoje duonos puikiai tiks ir įvairūs traškūs paplotėliai.
Daržovės – būtinos. Ruošdamiesi į iškylą būtinai su savimi pasiimkite agurkų ir pomidorų. Nepamirškite ir tokių produktų kaip pjaustytos morkos, salierai, avokadai. Daržovės idealiai tinka tiek kaip užkandžiai, tiek kaip garnyras prie mėsainių.
Desertui – vaisiai. Iškylos pabaigoje būtinai pasilepinkite šviežiais vaisiais. Priklausomai nuo metų laiko, tai gali būti trešnės, braškės, arbūzai, persikai, kriaušės ar slyvos. Galima ruošti vaisių salotas, o galima ir tiesiog supjaustyti juos griežinėliais.
Metas atsigaivinti. Pasirūpinkite, kad skaniai užkandę ir pavalgę, turėtumėte, kuo numalšinti troškulį – tai gali būti ir sultys, ir paprastas ar mineralinis vanduo, kuris ne tik atgaivins, bet ir pagelbės, jei skrandis kiek apsunko.