Vilniuje atidaromas naujas mėsainių restoranas

Vilniuje pirmąją pavasario dieną duris atveria vienintelis tokio tipo mėsainių restoranas Lietuvoje, siūlantis paragauti bulvinės bandelės bei jautienos paplotėlių iš mūsų šalies ūkyje užaugintos aukščiausios Wagyu ir Angus klasės mėsos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniuje atidarytas mėsainių restoranas „Ponas Mėsainis“
Vilniuje atidarytas mėsainių restoranas „Ponas Mėsainis“ / „Ponas Mėsainis“ nuotr.

Idėja sukurti tikrą, iš JAV pietų kildinamą smash (liet. traiškytą) mėsainį prieš daugiau nei metus kilo Jonui Petraičiui Petrauskui. Šeimos verslą vystantis jaunas vyras pradėjo gilintis į šių mėsainių gaminimo subtilybes ir norėdamas sužinoti kuo daugiau jo gaminimo paslapčių leidosi į gastronomines keliones po Jungtinę Karalystę ir JAV.

„Man visada labai patiko mėsainiai. Turėti savo burgerinę buvo sena mano svajonė, tačiau nenorėjau būti kaip visi. Tada ir prasidėjo kone metus trukę ragavimai ir skonių paieškos“, – mėsainių restorano atsiradimo istorija dalinasi Jonas.

Nesuskaičiuojamą skaičių mėsainių drauge su dviem savo verslo partneriais išragavęs iš Jungtinių Valstijų praėjusių metų vasarą jis parsivežė bulvinę bandelę, kuri savo skoniu neprilygo nei vienai iki tol ragautai.

„Ponas Mėsainis“ nuotr./Mėsainis
„Ponas Mėsainis“ nuotr./Mėsainis

„Tuomet ir supratome: kursime naują burgerių skonio tradiciją Lietuvoje ir pristatysime pagal tikrąsias amerikietiškas tradicijas kepamą smash mėsainį su bandele iš bulvių miltų“, – užtikrinai pasakoja Jonas.

Tačiau bulvinė bandelė – ne vienintelė naujiena, kurią lankytojams žada duris atveriančio restorano „Ponas Mėsainis“ įkūrėjai. Jų siūlomas smash tipo mėsainis bus gaminamas iš Lietuvoje laisvai besiganančių galvijų ūkyje užaugintos aukščiausios klasės Wagyu ir Angus veislės galvijų mėsos.

„Jei bandelė yra svarbus įrankis, kuriuo ragaujame burgerį, tai viduje jo esanti mėsa neabejotinai yra pagrindinis šokėjas. O jis, kaip ir mūsų pavadinimas, bus lietuviškas“, – juokauja Jonas, tęsdamas pasakojimą apie idėją naująją vietą pavadinti „Pono Mėsainio“ vardu.

Pasak jo, šiame restorane susilies geriausia, ką turime – amerikietiškos mėsainių gaminimo tradicijos ir lietuviški, mūsų ūkiuose užauginti produktai bei vietoje gaminami visi mėsainių priedai.

Vienintelė tikra tokio tipo bandelė Lietuvoje, mūsų šalies ūkyje užauginta aukščiausios klasės mėsa bei vietoje gaminami padažai taps tikra „Pono Mėsainio“ vizitine kortele, kviečiančia iš naujo atrasti mėsainių valgymo kultūrą Vilniuje.

Naujasis mėsainių restoranas „Ponas Mėsainis“ laukia visų adresu: Šeimyniškių g. 21, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis