Forume L.Čeprackas ir pats dalijasi savo patirtimis apie virtuvę ir restoranų verslą, taip pat tomis patirtimis jis pakvietė pasidalyti geriausius Baltijos šalių virtuvių šefus, restoranų verslo ekspertus. Pirmajame Lietuvos gastronomijos forume ieškoma atsakymo į svarbiausią klausimą – kas yra restoranas.
„Lietuvos gastronomijos forumas 2017“ – tai išskirtinė ir pirmoji šalyje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija, skirta ir tiems, kas nori pradėti savo verslą, ir kas sėkmingai jį plėtoja, ir visiems, kurie domisi gastronomija.
Forume pranešimus skaito L.Čeprackas, vienas daugiausia Michelin restoranų pasaulyje aplankiusių lietuvių – Jogaila Morkūnas, restorano „Esperanto“ somejlė, pasaulio someljė čempionų treneris iš Švedijos Sörenas Polonius, žurnalistas, publicistas, knygų autorius, vienas žymiausių maisto kritikų Lietuvoje Andrius Užkalnis, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, per 55 restoranus Lietuvoje valdantis „Amber Food“ restoranų grupės vadovas Gediminas Balnis, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesorius, kulinarinio paveldo tyrinėtojas Rimvydas Laužikas, Lietuvos Someljė asociacijos prezidentas, daugkartinis Lietuvos someljė čempionas Arminas Darasevičius ir kiti.
Gastronomijos forume vyksta ir gyvos patiekalų ruošimo demonstracijos, kurias rengia geriausių Lietuvos restoranų šefai – Vytautas Samavičius („Monai“, „Momo Grill“), Martynas Praškevičius („Stebuklai“, „Džiaugsmas“).
„Lietuvoje turime puikių maisto produktų, galime nusipirkti naujausios įrangos, tačiau akcentas juk ne čia – klausimų vis dar užduodama per mažai, o atsakymų neieškoma“, – savo idėją surengti gastronomijos forumą aiškina L.Čeprackas ir priduria, kad anksčiau ar vėliau ateina laikas dalytis savo žiniomis su kitais.