L.Čeprackas į šių metų renginį prisikvietė išskirtinių gastronomijos pasaulio veidų iš viso pasaulio. Juos ir visus, susirinkusius parodų centre „Litexpo“, pasveikino ne tik renginio iniciatorius, bet ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Šių metų forumo tema yra „Daugiakultūriškumas – naujosios lietuviškos gastronomijos pamatas“, jai skiriamas ne vienas pranešimas, tarp jų – gastronomijos istoriko prof. Rimvydo Laužiko, taip pat paties renginio iniciatoriaus L.Čepracko.
Abi forumo dienas prisistatys ir aktualius pranešimus skaitys savo sričių profesionalai bei ekspertai iš įvairiausių pasaulio kampelių – nuo Danijos iki Prancūzijos, nuo Ispanijos iki, žinoma, Lietuvos.
Pavyzdžiui, tarp svečių yra prestižinio restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas Jacques'as Bally, kuris yra tvirtai įsitikinęs, jog ir Lietuva turi ką pasiūlyti pasaulio gurmanams. Tam ir bus skirtas šio svečio pranešimas.
Iki šių metų Lietuvos gastronomijos forumo nebuvo nė vieno kito panašaus renginio, kuriame viešėtų toks gausus restoranų atstovų ir virtuvės šefų iš restoranų su „Michelin“ žvaigždutėmis būrys. Skaičiuojant visus svečius bendra jų turimų „Michelin“ žvaigždučių suma siekia net 14.
Be abejonės, tituluočiausias yra restoranas „Geranium“ Danijoje, o forume vieši šio restorano šefo atstovė Virginia Anne Newton. „Geranium“ šiuo metu turi net 3 „Michelin“ žvaigždutes ir yra 5-oje vietoje geriausių pasaulio restoranų 50-uke. Antrąją forumo dieną V.A.Newton papasakos, kiek pastangų tenka įdėti norint išlaikyti restoraną tokiame aukštame lygyje.
Kiti forumo svečiai su „Michelin“ žvaigždutėmis: 9-oje vietoje 2019-ųjų pasauliniame reitinge esančio restorano „Disfrutar“ šefas Oriolis Castro (2 „Michelin“ žvaigždės), Ryohei Hieda (Taivanas, restoranas „Ryugin“ su 2 „Michelin“ žvaigždėmis), Anthony Genovese (Italija, restoranas „Il Pagliaccio“, 2 „Michelin“ žvaigždės), Masafumi Hamano (Prancūzija, restoranas „Au 14 Février“, 2 „Michelin“ žvaigždės), Andrea Arpea (Italija, restoranas „VUN“, 2 „Michelin“ žvaigždės), Danielis Lopezas (Ispanija, restoranas „Kokotxa“, 1 „Michelin“ žvaigždė).
Dar vienas itin kompetentingas ir vertinamas forumo svečias – prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu Madrid“ šefas-lektorius Diego Munozas, skaitysiantis pranešimą ir dalyvausiantis šefų demonstracijose.
Būtent šefų demonstracijos, vykstančios abi renginio dienas, yra ypatingas ir išskirtinis akcentas. Jose gyvai gamins ir žymūs šefai iš užsienio, ir Lietuvos šefų elitas: Martynas Praškevičius, Vytautas Samavičius, Martynas Meidus, Matas Paulinas. Šefas ir žuvies restorano savininkas Česlovas Žemaitis demonstracijose nedalyvaus, tačiau jis pristato originalų pranešimą apie lietuvišką žuvį.
Daug dėmesio forume skiriama ir gėrimų kultūrai. Kavos vaidmenį restorane apžvelgs šio gėrimo ekspertas, verslininkas Vytautas Kratulis. Vyno kultūrai ir jos aktualijoms skiriami „Vyno klubo“ įkūrėjo, vyno eksperto Artūro Starkaus bei vieno žymiausių Lietuvos someljė Martyno Pravilonio pranešimai. Ypatinga dovana besidomintiems vynu taps svečio iš Ispanijos Fernando Mora pranešimas bei degustacija.
Forumo svečiai iš viso per dvi dienas turi galimybę išgirsti 28 pranešėjus, jų laukia 12 šefų demonstracijų bei 10 gėrimų degustacijų. Forume vyksta ir tiekėjų, rėmėjų, maisto degustacijos bei naujovių pristatymai.