Festivalio aukcione taip pat buvo paruošti ir laimingiesiems pirkėjams įteikti dar ypatingi 2 burgeriai. Vienas jų – su japonine seriola, nori lapų majonezu, salikornija ir jūros dumbliai, o kitas – su fazano krūtinėle, apelsine marinuotu pankoliu, figomis ir itališka guanciale.
15min primena, jog gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“ šiemet vyko jau 6-ąjį kartą. Kelis tūkstančius žmonių priviliojusioje maisto šventėje burgerius ruošė ne tik lietuviai, bet pirmąsyk sulaukta ir svečių iš užsienio – Latvijos. Atnaujinta ir išskirtinių burgerių aukciono tradicija, mat trejus pastaruosius metus jis nevyko, nors ir buvo sulaukęs ypatingo ir burgerių meistrų, ir jų mėgėjų dėmesio.
Ankstesniuose aukcionuose burgerio kaina buvo pasiekusi 120 eurų, tad šiais metais šis rekordas lengvai sumuštas.
Viena pagrindinių priežasčių, į „Vilnius Burger Fest“ pritraukianti naujų patirčių pasiilgusių lankytojų būrį, yra festivalio dalyviams keliama sąlyga paruošti bent vieną patiekalą specialiai festivaliui.
Lankytojai šiemet galėjo rinktis iš beveik 30-ies skirtingų burgerių variantų – veganiškų, vegetariškų, su įvairiomis mėsos rūšimis ar paruoštų ypatingai būdais.