Šventės dalyvių lauks ir „Vilkmergės“ ambasadorius, alaus ir maisto derinimo žinovas Laurynas Slapšys. Jis išmokys, kaip suderinti mėsainį su nealkoholiniu alumi, kad geriausiai atsiskleistų jų abiejų skoniai.
Nealkoholinis alus – ne tik troškuliui malšinti
„Vilnius Burger Fest“ užsisakę mėsainį ir nealkoholinio alaus, nepamirškite atkreipti dėmesį į tai, kaip jie dera tarpusavyje. Gerai prie maisto derantis gėrimas papildys, bet neužgoš patiekalo. Todėl renkantis alų svarbu prisiminti – jis skirtas ne tik troškuliui malšinti, bet ir maisto skonių deriniui išryškinti.
„Gyvenime dažniausiai mėgstame balansą. Taip yra ir su nealkoholinio alaus bei maisto derinimu. Tiek alus, tiek ir maistas pasižymi tam tikromis skoninėmis savybėmis. Todėl svarbu žinoti, kokius skonius galime papildyti ar kontrastuoti“, – sako L. Slapšys.
„Vilkmergės“ ambasadorius pataria: derinant mėsainius ir alų svarbiausia vengti didelių kontrastų ir atkreipti dėmesį į sudedamąsias dalis.
„Visada reikia atsižvelgti į kelis aspektus: jei maistas lengvas, vertėtų rinktis ir lengvą alų, jei maistas sunkus – intensyvesniais skoniais pasižymintį, kiek sunkesnį nealkoholinį alų. Jei nuspręstume ragauti mėsainį su paukštienos maltinuku ar minkštaisiais sūriais, jį puikiai suderintume su „Vilkmergės“ Premium nealkoholiniu alumi, kuris pasižymi salstelėjusiu ir kiek karstelėjusiu skoniu. Jei mėsainis bus su žuvimi, siūlyčiau jį išbandyti su kvietiniu alumi, kuriame esančios citrusų, apelsinų bei kalendros aromatinės bei skoninės savybės neabejotinai pagyvins maisto skonį. Klasikiniai jautienos ar vištienos mėsainiai puikiai derės su lager stiliaus nealkoholiniu alumi. Šiek tiek aštresni, meksikietiškos virtuvės pagrindu pagaminti mėsainiai, derės su IPA (Indian Pale Ale) alumi, pasižyminčiu citrusų ir gėlių aromatais bei intensyvesniu kartumu. Taip pat šio stiliaus alus bus puikus kompanionas su mėsainiais, kuriuose bus ant grilio ar aliejaus kepti ingredientai“, – rekomenduoja gurmanas.
Festivalyje ieškokite naujų skonių
„Vilnius Burger Fest“ pažers atradimų net išrankiausiems gurmanams – kiekvienas iš 15 mėsainių gamintojų ruošia specialų šventės mėsainį. O festivalio žvaigžde pretenduoja tapti pripažintų mėsainių meistrų „Drama Burger“ ir „Vilkmergės“ alaus virtuozų sukurtas specialus mėsainis su aluje karamelizuotais svogūnais.
„Drama Burger“ restorano šefas Paulius sako, kad ši naujovė lengvai gali tapti skaniausiu vasaros atradimu. „Pasistengėme, kad šiame mėsainyje būtų dvigubai daugiau skonio. Vadinasi – dvigubai daugiau džiaugsmo. Brioche bandelė su degintu sviestu, dvigubas jautienos maltinukas, dvigubas čederio sūris, marinuoti agurkėliai... Tai – sodraus aromato virtuvės kūrinys, nenutolstantis nuo geriausių klasikinio mėsainio tradicijų, tačiau tuo pačiu metu žavintis netikėtomis užuominomis – „Vilkmergės“ aluje karamelizuotais svogūnais ir yum yum padažu. Tikimės, kad šis mėsainis užkariaus vasarotojų širdis ir taps nauja „Drama Burger“ žvaigžde“, – sako šefas Paulius.