Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos šoninės be kaulo;
- 1 valg. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
- pipirų žirnelių;
- keli lauro lapai;
- morka;
- svogūnas;
- 1 galvutė česnako.
Gaminimas:
1. Kiaulienos šoninę gerai įtriname druska, pipirais, smulkintais lauro lapeliais ir smulkintu česnaku. Paliekame 2–3 paras marinuotis.
2. Imame puodą, į jį dedame šoninę, pilame vandens. Beriame druskos, pipirų žirnelių, dedame lauro lapelių, morką, svogūną ir dedame virti. Po užvirimo verdame 2 val. ant silpnos ugnies.
3. Išvirusią šoninę atvėsiname ir truputį paslegiame. Kai mėsa bus atvėsusi, ją įtriname česnako mišiniu, kuriam paruošti reikės kelių skiltelių česnako, trupučio druskos ir pipirų. Viską gerai sutriname iki vientisos masės ir įtriname šoninę. Pjaustome ir skanaujame!
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.