„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Virtuvės gidas: kam ir kokie prieskoniai labiausiai tinka

Virtuvės specialistai žino, jog skirtinguose patiekaluose kiekvienas prieskonis atsiskleidžia vis kitaip.
Gardžiai iškepti didkepsniai
Gardžiai iškepti didkepsniai / Shutterstock nuotr.

Jeigu norite, kad ir jūsų patiekalai būtų skanūs bei aromatingi, privalote žinoti, kokie prieskoniai tinka tam tikriems patiekalams.

Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėliai.

Paukštienai: kmynai, mairūnai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, bazilikai.

Žuviai: lauro lapeliai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendra, aitriosios paprikos, garstyčios, krapai, čiobreliai.

Kepsniams ant grotelių: raudonieji, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, malti muskatiniai riešutai, kmynai, imbieras, aitriosios paprikos.

Laukinei paukštienai ir mėsai: čiobreliai, raudonėliai, kvapieji, raudonieji  pipirai, kadagys.

Taip pat skaitykite: Skaniausi padažai šašlykams

Troškiniams: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, malti muskatiniai riešutai, gvazdikėliai.

Kopūstams: kalendra, pankoliai, kmynai, juodųjų garstyčių sėklos.

Bulvėms: kalendra, ciberžolė, kvapioji ferula.

Taip pat skaitykite: Originalūs būdai, kaip greitai užraugti agurkus

Fotolia nuotr./Ciberžolės milteliai
Fotolia nuotr./Ciberžolės milteliai

Ankštiniams: kmynai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, kalendra.

Marinatams: lauro lapeliai, kadagys (uogas deda į žvėrieną ir žuvį), krapų stiebai ir sėklos.

Kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžiai, kardamonas.

Taip pat skaitykite: Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatą

Lauros Kanevičiūtės nuotr./Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
Lauros Kanevičiūtės nuotr./Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kepimui: gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, sezamo sėklos, aguonos, vanilė.

Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapeliai, gvazdikėliai, anyžiai, kardamonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs