Virtuvės gidas: kulinariniai Jamie Oliverio patarimai

Maisto guru Jamie Oliveris dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam – tiek mėgstančiam dažnai sukiotis virtuvėje, tiek neturinčiam didelės patirties maisto ruošoje.
Virtuvės šefas Jamie Oliveris
Virtuvės šefas Jamie Oliveris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Virtuvė Receptai

1. Gamindami kotletus, rankas nuolat suvilgykite šaltame vandenyje – mėsa nelips prie delnų.

2. Nebijokite laužyti taisyklių: jeigu neturite kokio nors ingrediento, pakeiskite jį kitu arba visai jo atsisakykite. Patiekalas vis tiek bus skanus.

3. Iš citrinų išspausite daugiau sulčių, jeigu prieš tai jas pašildysite, o vėliau, truputį spausdami, pavoliosite ant stalo.

4. Granatų sėklas išimsite lengviau, jeigu perpjausite vaisių per pusę ir pastuksensite (pvz., mediniu šaukštu) per žievelę, kaip tai daro vyras vaizdo įraše.

VIDEO: Kaip nulupti granatą

Taip pat skaitykite: Virtuvės šefas Mindaugas Mizaras pataria, kaip pasigaminti gardų mėsainį

5. Makaronai nebus lipnūs ir sausi, jeigu nupildami vandenį, jo šiek tiek paliksite puode.

Kepdami žuvį, nepilkite aliejaus į keptuvę – juo reikia įtrinti pačią žuvį – ji nepridegs ir bus sultingesnė.

6. Norite aromatingos žuvies? Kepdami žuvį, padėkite ant jos gabalėlį riebios rūkytos šoninės.

7. Kad virtos bulvės nebūtų drėgnos, nupilkite vandenį, o puodą pridenkite laikraščiu arba rankšluosčiu – jie sugers perteklinę drėgmę.

8. Reikia citrinos žievelės? Iš pradžių nuplikykite ją karštu vandeniu, o po to stenkitės nupjauti mažu aštriu peiliu kaip imanoma ploniau, venkite užkabinti baltą, po žievele esantį sluoksnį.

Taip pat skaitykite: 15 būdų atrasti citrinas iš naujo

9. Alyvuogių kauliukus pašalinsite greitai ir lengvai, jeigu sutraiškysite jas dubenėlio dugnu.

10. Jeigu patiekalas išėjo per riebus, įdėkite į jį ananaso – jis pašalins riebaus maisto pojūtį.

11. Kepdami cukiniją, pamaigykite ją – ji bus sultingesnė, švelnesnė ir skanesnė.

12. Popierius puikiai sugeria nereikalingus vištienos riebalus.

13. Bulves salotoms reikia pjaustyti dar karštas.

14. Šviežius, jaunus burokėlius reikia virti kiek pasūdytame vandenyje.

15. Kad kepsninėje kepami kepsniukai nesudegtų, nedėkite į ją daug anglių. Geriau sudėkite anglis į vieną kraštą, ir tuomet nuolat perkėlinėkite produktus toliau ar arčiau jų.

Taip pat skaitykite: 6 būdai, kaip užmarinuoti šašlyką

16. Kad kepama mėsa pasidengtų traškia plutele, kepdami mėsą, į keptuvę įberkite šaukštą miltų.

17. Kepdami žuvį, nepilkite aliejaus į keptuvę – juo reikia įtrinti pačią žuvį – ji nepridegs ir bus sultingesnė.

18. Bulvės ir žalumynai – puikus duetas. Tiesa, bulves ir žalumynus reikia sumaišyti tik prieš patiekiant ant stalo.

Fotolia nuotr./Bulvės su druska
Fotolia nuotr./Bulvės su druska

19. Negalite sulaužyti ilgų spagečių? Suvyniokite juos į rankšluostį.

20. Reikia suplakti cukraus, kiaušinių ir sulčių masę? J. Oliveris rekomenduoja tai daryti virš puodo su verdančiu vandeniu.

Bulves salotoms reikia pjaustyti dar karštas.

21. Mėtos – puikus prieskonis, kurį galima dėti ne tik į desertus, bet ir į mėsą. Tiesa, į mėsos kepinius ją geriau dėti kepimo pradžioje.

22. Aitrioji paprika neteks dalies aitrumo, jeigu nuplausite ją dideliame kiekyje vandens ir pašalinsite sėklas.

23. Kepami svogūnai skleidžia nemalonų kvapą? Išgelbės paprasta gudrybė: kepdami svogūnus, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite ant mažos ugnies.

Taip pat skaitykite: Kas nutinka mūsų organizmui, kai nepavalgome?

24. Ant grotelių kepama žuvis prie jų prilimpa? Išeitis: iš anksto įtrinkite žuvį druska, ji sugers nereikalingą drėgmę, dėl kurios žuvis prilimpa prie grotelių.

25. Mėgstate rizotą? J. Oliveris rekomenduoja į ryžius įpilti šiek tiek vermuto – skonis bus geresnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis