O kad netektų apsideginti rankų lupant karštą bulvės odelę, pateikiame jums vieną gudrybę, kuri padės virtą bulvę nusilupti vos per keletą sekundžių. Juk virtos bulvės tiks ir su silke, ir salotoms, ir mišrainei.
Taigi, prieš virdami bulves, pasiimkite aštrų peilį ir nestipriai (kelis milimetrus) įpjaukite kiekvieną bulvę ties jos „talija“, žodžiu, peiliu gražiai apveskite aplink bulvę per visą jos skersmenį. Tuomet sudėkite bulves į vandenį ir virkite įprastai.
Taip pat skaitykite: Triukas su stikline padės kiaušinį nulupti akimirksniu
Kai bulvės jau bus išvirusios, nukelkite puodą nuo ugnies, išpilkite karštą vandenį ir bulves apliekite šaltu vandeniu arba panardinkite jas į vandenį su ledukais. Palaikykite bulves taip bent 10 sekundžių ir ištraukę jas iš vandens, odelę nulupsite labai lengvai ir praktiškai tobulai.
Tik pažiūrėkite, kaip visa tai paprasta: