„Virtuvės mūzos“ receptas: avinžirnių ir moliūgo maltinukai

Kepsnelius ir maltinukus galima ruošti ne tik iš mėsos, bet ir iš kruopų, ankštinių gėrybių, daržovių. Jie gali būti tokie pat maistingi, sotūs ir skanūs. Būtent tokių vegetariškų maltinukų siūlo skanauti tinklaraščio „Virtuvės mūza“ autorė Kristina.
Avinžirnių ir moliūgo maltinukai
Avinžirnių ir moliūgo maltinukai / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g avinžirnių;
  • 1 svogūnas;
  • 0,5 paprikos;
  • 100 g moliūgo;
  • 2 šaukštai jogurto;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Avinžirniai iš vakaro pamerkiami. Kitą dieną išverdami ir sutrinami elektriniu smulkintuvu.

2. Moliūgas supjaustomas kubeliais ir apie 7 min. paverdamas. Tada dedamas į smulkintuvą, suberiamas supjaustytas svogūnas, česnakas, paprika ir viskas susmulkinama.

3. Į avinžirnių masę dedamas jogurtas ir smulkintos daržovės. Suberiami miltai, druska ir pipirai.

4. Iš gautos masės formuojame maltinukus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Gražiai apkepame ir patiekiame su mėgstamu padažu. Recepto autorė rinkosi grietinėlės ir sviesto padažą.

Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių ir moliūgo maltinukai
Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių ir moliūgo maltinukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų