Svarbiausia – neperkepti mėsos
Mėsos patiekalo skonis priklauso nuo to, kokią mėsą kepame, tačiau visais atvejais svarbiausia – neperkepti. Pavyzdžiui, mentę reikia pakepti šiek tiek ilgiau, o kumpį apskrudinti ir, apdengtą folija, pašauti kepti į orkaitę. Jeigu mūsų tikslas – skaniai iškepta mėsa, tuomet pamirškime kepimo maišus – juose mėsa ne kepa, o troškinasi.
- Kepant bet kokios rūšies mėsą, rekomenduoju pagardinti ją tik druska ir nenaudoti kitų prieskonių. Jeigu visgi norite naudoti jų daugiau, kepdami jau apskrudusią mėsą, galite pabarstyti kalėdiniais prieskoniais ar sviestu.
- Labai svarbu mėsą kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Jokiu būdu nedėkite jos į šaltą aliejų.
- Nuolat stebėkite kepimo procesą – nevalia tiesiog įdėti mėsos gabalą į keptuvę ir palikti.
- Atminkite, kad paprastai kilogramas kiaulienos kepa apie 40 minučių.
Žuvies paruošimo būdas priklauso nuo gabalėlio dydžio
- Plokščias žuvis geriausia virti garuose.
- Kitas žuvis, pavyzdžiui, jūrines, kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Kiekviena žuvies pusė kepama apie 3 minutes, tačiau jeigu gabalėlis storas – tuomet kiek ilgiau.
- Jokiu būdu nesuskrudinkite žuvies.
Kaip skaniai iškepti daržoves?
- Šviežias daržoves rekomenduoju virti garuose. Brokoliniai kopūstai turi būti puskiečiai, traškūs, todėl negalima virti ar troškinti jų.
- Žiemines daržoves kepkite orkaitėje, pavyzdžiui, morkas, burokus, ropes, česnakus, svogūnus ar obuolius.
- Kepamos daržovės neturi pakeisti savo skonio dėl naudojamų priedų. „Sojų burokas“ ar „balzamiko acto burokas“ – netinkamas pasirinkimas.
- Prieš kepdami daržoves, supjaustykite jas kubeliais.
- Brokolinių kopūstų, pomidorų ar baklažanų kepti išvis nepatarčiau.
Būtinos priemonės, su kuriomis keptas maistas bus skanus
- Skaniai kepto maisto paslaptis – atidumas ir kruopštumas.
- Kadangi šeimininkės šventėms negaili pinigų produktams, dažnai jos renkasi kepimui netinkamą šalto spaudimo aliejų. Kepimui rekomenduoju naudoti bekvapį ir beskonį aliejų, kad kepto mėsos ar žuvies skonio neužgožtų aliejaus prieskonis ar kvapas.
- Kadangi dažniausiai renkuosi produktus iš to regiono, kuriame gyvenu, atitinkamai, aliejų taip pat renkuosi iš čia užaugintų augalų. Siūlau atkreipti dėmesį į kepimui tinkamus aliejus, ypač rapsų. Jau pastebėjau, kad rapsų aliejus išryškina tikrąjį ir natūralų patiekalo skonį.
Straipsnio šaltinis: VRP Hill+Knowlton Strategies