1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir apkepkite kitą pusę.
2. Pievagrybius apkepinkite kitoje keptuvėje, paskui sumaišykite su šiaudeliais supjaustytu agurku, susmulkintu česnaku, grietine, smulkintomis petražolėmis.
3. Ant vienos omleto pusės sudėkite įdarą, užklokite jį kita omleto puse, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite porą minučių. Pabarstykite svogūnų laiškų.
Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai
1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).
2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.
2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.
3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
- Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
- Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
- Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
- Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
- Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
1. Supilkite į keptuvę grietinę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
2. Suleiskite į užvirusią grietinę kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite, kol kiaušinių baltymai sutvirtės. Kiaušinius, keptus grietinėje, pabarstykite krapais arba svogūnų laiškais.
Recepto šaltinis – Nijolės Marcinkevičienės knyga „Metai už stalo“
1. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą bei įplakite du kiaušinius.
2. Kai kiaušiniai pradės trauktis, įdėkite grietinės ir toliau maišykite.
3. Ingredientams susijungus į vientisą masę, sudėkite špinatus, druską, pipirus bei smulkintą muskato riešutą.
4. Paruoštas patiekalas patiekamas su šildyta juodos duonos riekele.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų.
- Įmuškite kiaušinius, apibarstykite druska, pipirais.
- Kai šiek tiek apkepa, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bree sūrį (būna tokie su karvute ir jau supakuoti iš karto trikampėliais, recepto autorė naudojo tą vieną trikampėlį).
- Šalia dėkite ir kitą lydyto sūrio lapelį, kuris irgi būna supakuotas...
- Uždenkite keptuvę ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūriai išsilydys.
- Lėkštėje serviruokite kartu su pomidoriukais, ruccola ir kitom mėgiamom salotom.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.
2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Patiekalą ruoškite prieš pat patiekiant. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę. Ji turi būti 180`C karštumo.
2. Pasiruoškite keturis keraminius indelius (galima ir daugiau – nelygu valgytojų skaičius. Produktų kiekį labai lengva apskaičiuoti).
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusią odelę ir supjaustykite gabaliukais. Bazilikus smulkiai sukapokite.
4. Į kiekvieną indelį įdėkite po pomidorą, atsargiai, kad neplyštų trynys, įleiskite po kiaušinį, truputį pasūdykite, pagardinkite bazilikais, įpilkite po šaukštą grietinėlės, įberkite po šaukštą tarkuoto sūrio, apibarstykite pipirais.
5. Indelius sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite lygiai 8 min. ir iš karto patiekite, papuošus šviežiais bazilikų lapeliais.
1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.
2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
2. Į puodą sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis, actą, žiupsnelį druskos bei pipirų. Trinkite smulkintuvu, kol masė pašviesės. Supilkite sviestą ir dar patrinkite keletą sekundžių, kol masė taps vientisa. Jeigu padažas per tirštas – įpilkite vandens.
3. Išvirkite kiaušinius. Užvirkite didelį puodą vandens ir į jį įpilkite du valgomuosius šaukštus acto. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Tuomet su šaukštu vandenį maišykite taip, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir atsargiai „įleiskite“ į sūkurį. Virkite apie 3 minutes. Išimkite ir nusausinkite padėdami ant popierinio rankšluosčio. Tą patį pakartokite ir su antruoju kiaušiniu.
4. Serviruokite: ant paskrudintos duonos riekelės tepkite mėgstamos užtepėlės, dėliokite sūdytą lašišą, o ant viršaus – virtą kiaušinį. Apliekite jį padažu ir papuoškite pipirais, žalumynais ar kaparėliais.
1. Paruoškite morkų salotas. Jas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.
2. Paruoškite raudonųjų kopūstų salotas: juos kuo ploniau supjaustykite ir sumaigykite rankomis su druska, kad suminkštėtų. Ant kopūstų užpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, išmaišykite.
3. Kietai išvirkite kiaušinius ir paruoškite tuno užtepą išmaišydami jį su majonezu bei druska ir pipirais.
4. Šviesios duonos riekes patepkite majonezu, ant jų dėkite po vieną salotos lapą. Ant vienos iš riekių užberkite ridikėlių, uždėkite pusę supjaustyto avokado, jį apibarstykite druska ir pipirais, ant viršaus tepkite pusę paruošto tunų užtepo. Tada guldykite sveiką kietai virtą nuluptą kiaušinį, jį kiek įspauskite. Ant kiaušinio atsargiai uždėkite kopūstų salotų, o ant jų – morkų salotų. Antrąja duonos rieke suvožkite pirmąją riekę su įdaru.
5. Sumuštinį gerai paspauskite. Jį gražiai suspausdami susukite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Stenkitės sumuštinį supakuoti kuo standžiau, kad gerai susispaustų. Taip suslėgtą sumuštinį galite palikti 10-15 minučių.