Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visiems patiksiantys skanėstai be gliuteno: nuo blynelių iki keksiukų

Kepinius be gliuteno valgo tie, kas jo netoleruoja, tačiau ir neturintiems bėdų dėl celiakijos tikrai verta išbandyti tokius skanėstus. Jie gali būti patys įvairiausi bei nustebinti ir savo skoniu, ir tekstūra. Visai gali būti, jog tai taps ne vienkartiniu eksperimentu, o patikęs receptas (ar receptai) įsitvirtins jūsų virtuvėje ilgam.
Miltiniai blynai
Miltiniai blynai / Asmeninio albumo nuotr.
Lietiniai
Receptas: Lietiniai be gliuteno
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 arbat. š. (arba cukraus pudros)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.

2. Į įkaitintą keptuvę (be riebalų) pilkite samtelį tešlos, palaukite, kol lengvai apskrus, tuomet apverskite, kad apskrustų ir kita pusė.

3. Galite į lietinius įvynioti savo mėgstamo įdaro, pavyzdžiui, varškės ar bananų, ir tuomet lengvai apkepti keptuvėje su gabalėliu išlydyto sviesto.

Suskleisti
Miltiniai blynai
Receptas: Miltiniai blynai be gliuteno
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis (arba šalto vandens)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpinto)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Ryžių miltai: 1.50 puodelis (arba miltų mišinio be gliuteno)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š. (arba vanilinio cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite vandenį ar pieną, įdėkite druską, miltus be gliuteno, jeigu naudojate, įberkite ksantano dervos (nebūtina), vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

3. Skanaukite su grietine ir braškių uogiene.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Blynai-širdelės be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 4.00 valg. š.
Migdolų miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 4.00 valg. š. (bulvių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 320.00 ml (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 75.00 g (galima keisti kokosų aliejumi)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ksantano derva: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.

3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.

Suskleisti
Mieliniai blynai be kvietinių miltų
Receptas: Mieliniai blynai be gliuteno
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Mielės: 25.00 g (šviežių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja (didelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Begliutenių miltų mišinys: 1.00 st. (rinkitės tokius, kuriuose daugiau kukurūzų miltų bei krakmolo)
Kaip gaminti

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui.

2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite. Maišant berkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl berdami miltus stebėkite, kad jų nebūtų per daug. Pabaigoje suberkite išbrinkintas razinas ir lengvai išmaišykite.

3. Uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla pakils ir padvigubės. Arba įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite į ją uždengtą tešlą 40–60 min., kad gražiai iškiltų.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ar ištepkite ją lašinukais bei dėkite po šaukštą iškilusios tešlos. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Morkų keksiukai be gliuteno
Receptas: Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 0.65 puodelis (begliutenių miltų mišinio (po lygiai kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltų))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (nerafinuoto)
Aliejus: 0.25 puodelis (neutralaus skonio)
Graikiniai riešutai: 0.30 puodelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 1.00 puodelis (tarkuotų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C (su vėjeliu) ar 180°C (be vėjelio). Į keksiukų formos duobutes įdėkite specialius popierinius krepšelius.

2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol susimaišys, supilkite aliejų, cinamoną, muskatą ir vėl paplakite. Supilkite su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite miltus, išmaišykite, tada galiausiai suberkite morkas ir smulkintus riešutus, išmaišykite, kad pasiskirstytų.

4. Krėskite gautą masę į paruoštas formeles, palikdami erdvės, kad jie galėtų iškilti. Kepkite apie 25 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus aplipęs ne tešla, o tik keliais drėgnais trupinėliais.

 

5. Leiskite atvėsti ir apliekite glajumi, kurį pagaminsite sumaišę citrinos sultis su cukraus pudra (kuo daugiau bus cukraus pudros, tuo tirštesnis išeis glajus), apibarstykite aguonomis.

Pastaba: prieš apliejant glajumi, keksiukus jūs galite subadyti, tuomet glajus labiau įsigers į jų vidų.

Suskleisti
Prezentaciniai keksiukai
Receptas: „Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (150 g, atskirti baltymus ir trynius; šlapi produktai)
Kokosas: 150.00 g (minkštimo arba vienas persimonas; šlapi produktai)
Obuoliai: 150.00 g (skiltelių; šlapi produktai)
Datulės: 150.00 g (džiovintų, nuplautų; šlapi produktai)
Bananai: 1.50 g ((150 g); šlapi produktai)
Aguonos: 150.00 g (sausi produktai)
Anakardžių riešutai: 150.00 g (arba žemės riešutų; sausi produktai:)
Soda: 1.00 arbat. š. (sausi produktai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (sausi produktai)
Spanguolės: 150.00 g (ar kitokių uogų; sausi produktai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (mažo, tik išspaustos sultys; aptepimui)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (80 proc. kakavos; aptepimui)
Kaip gaminti

1. Aguonas ir riešutus malkite elektriniame trintuve apie 20-30 sek., supilkite į didesnį dubenį. Iki drožlių sumaltkite šviežią kokosą elektriniame trintuve ir supilkite į dubenį.

2. Jei naudojamos džiovintos kokoso drožlės, tuomet jas, trynius ir visus likusius šlapius produktus sudėkite į maišytuvą bei plakite apie 1 min. iki rusvos košelės konsistencijos. Supilkite į dubenį su aguonomis bei riešutais.

3. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir sukrėskite į dubenį. Atsargiai išmaišykite braukiant nuo dugno ir atsargiai apverčiant, kad baltymai kuo mažiau sukristų.

4. Suberkite 100 g spanguolių (50 g pasilikite papuošimui), cinamoną, sumaišytą su soda, ir vėl viską atsargiai sumaišykite.

5. Sukrėskite masę į keksiukų formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje (su vėjeliu), kol gražiai iškils ir parus paviršius.

6. Palikite atvėsti 30-40 min., tada atsargiai išimkite iš formelių ir palikite ant grotelių, kol galutinai atvės.

7. Ištirpinkite šokoladą iki 60 laipsnių temperatūros (galima sumalti ir tirpinti virš garų vonelės), supilkite išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišykite. Keksiuko „galvelę“ pamerkite į šokoladą, nuvarvinkite ir vėl dėkite ant grotelių. Galima papuošti uogomis.

Suskleisti
Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
Receptas: Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Slyvos: 8.00 vnt. (be kauliukų, supjaustytos gabalėliais)
Šilauogės: 1.00 sauja (šviežių arba šaldytų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (šviežių)
Kokosų palmių cukrus: 4.50 valg. š. (1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams)
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (be glitimo; trupiniams)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (galite keisti avižų miltais; trupiniams)
Kokosų aliejus: 80.00 g (trupiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (trupiniams)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelių arba skaldytų; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Suskleisti
Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
Receptas: Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (nedideli arba vienas didelis (iš viso 350–400 g))
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Migdolų miltai: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

Pastabos prieš pradedant:

  • pyrago dydis/aukštis: man patinka aukšti pyragai ir tortai, bet iš nurodyto produktų kiekio galite išsikepti žemesnį pyragą 20 ar 22 cm skersmens formoje. 24 cm skersmens pyragas būtų jau labai plonas.
  • riešutai: galite kepti pyragą ir su kitokių riešutų miltais, pavyzdžiui, lazdyno.
  • apelsinai: galite keisti juos rūgštesne uogiene ar džemu. Vietoj virto apelsino naudokite 300 g uogienės ir mažinkite cukraus kiekį. Labai skanu su raudonųjų serbentų drebučiais!

1. Apelsinus nuplaukite ir nedideliame puode užpilkite šaltu vandeniu (nepjaustykite ir nelupkite). Užvirkite ir virkite ant mažos kaitros apie 2 valandas, kol apelsinai suminkštės.

2. Vandenį nupilkite ir atvėsinkite apelsinus. Perpjaukite per pusę ir išrinkite sėklytes.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, paruoškite 18 cm skersmens kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite visą formą riebalais.

4. Virtuviniame kombaine pasmulkinkite apelsinus su visomis odelėmis. Sudėkite visus likusius ingredientus – kiaušinius, migdolų miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą – ir įjunkite kombainą dar minutei. Naudokite peiliukus ir didžiausią kombaino greitį. Nebūtina visko labai susmulkinti, gali likti apelsino gabaliukų. Svarbu, kad viskas būtų gerai susimaišę.

5. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą. Įsitikinkite, kad pyragas iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku ar peiliu – ištraukus jis turi būti švarus), atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.

6. Valgykite vieną su arbata, su ledais, su šviežiais apelsinais. Puoškite apelsino žievelėmis, skiltelėmis, cukraus pudra ar kakava.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas