Reikės:
- 1 kg vištienos šlaunelių filė be odos,
- 2 didelių svogūnų,
- 4 skiltelių česnako,
- 50 g tarkuoto šviežio imbiero,
- 400 ml kokoso pieno,
- pundelio šviežios kalendros.
Marinatui reikės:
- 1 valg. š. juodųjų pipirų grūdelių,
- 2 valg. š. kumino,
- 2 valg. š. kalendros sėklų,
- kokoso aliejaus,
- 1 valg. š. ciberžolės miltelių,
- 1 citrinos sulčių.
Patiekimui:
- basmati ryžių.
- papildomai česnako arba morkų salotų su česnaku.
Gaminimas:
Marinatui keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite juoduosius pipirus, kuminą ir kalendros sėklas, kol jos pradės kvepėti.
Sudėkite pakaitintus prieskonius į grūstuvę ir stambiai sutrinkite. Į prieskonių mišinį įdėkite 1 valg. š. kokoso aliejaus. Suberkite ciberžolės miltelius, išsunkite pusę citrinos ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštu marinatu įtrinkite vištieną ir padėkite nakčiai šaltai pasimarinuoti.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valg. š. kokoso aliejaus ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus, česnaką ir imbierą. Kepinkite maždaug 15 minučių, kol gražiai apgels.
Į keptuvę sudėkite vištieną ir kepkite 10 minučių. Supilkite kokoso pieną, išmaišykite ir troškinkite maždaug 25 minutes. Pabaigoje išsunkite pusę citrinos.
Patiekite su biriai virtais basmati ryžiais ir morkų salotomis su česnaku.
Skanaus!