Ingredientai (3–4 valgytojams): ⠀
- 150 g viso grūdo (nebūtinai) lazanijos lakštai;⠀
- 500 g vištienos faršo (galima keisti į jautienos);
- 450 g konservuotų trintų pomidorų (be pridėtinio cukraus ir druskos);
- 40 g pomidorų pastos (be pridėtinio cukraus ir druskos);
- 2 valg. šaukšt. adžikos;⠀
- džiovinto baziliko;
- druskos;
- pipirų;
- vištienos prieskonių;⠀
- smulkinto jalapeno pipiro (nebūtina, jei nemėgstate aštriai);⠀
- 170 g graikiško jogurto;
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio;⠀
- kokosų aliejaus, kepimui.
Gaminimas:⠀
1. Faršą apkepame keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus, pabarstome vištienos prieskoniais.⠀
2. Visus kitus produktus, išskyrus sūrį, sumaišome į vientisą masę padažui: ragaukite ir žiūrėkite, kokio prieskonio norisi daugiau.
3. Pradedame sluoksniuoti lazaniją: ant kepimo indo dugno įpilame padažo, dedame lakštus, ant viršaus dedame mėsos, pilame padažo, pabarstome sūriu, dedame lakštus ir vėl kartojame procesą, viršutinį sluoksnį pabaigiame mėsos ir padažo sluoksniu, gausiau pabarstome sūriu.
4. Susluoksniuotą lazaniją dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15–20 min.⠀
Patarimas: negailėkite padažo, jei reikia, pasigaminkite daugiau, tada ir sūrio reikės mažiau, o lazanija bus ypač sultinga!⠀
Skanaus!⠀
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis