Ingredientai:⠀
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 80 g graikinių riešutų;⠀
- 50 g lazdyno riešutų;
- 30 g lukštentų moliūgų sėklų;
- 60 g lukštentų saulėgrąžų sėklų;
- 20 g sėklų mišinio;
- 50 g proteino (šįkart naudojau braškių skonio);
- 30 g kokosų aliejaus (ekologišo);⠀
- 100 g kiaušinio baltymo;
- 1 valg. šaukšt. stevia saldiklio;
- 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų; ⠀
- cinamono;
- druskos;
- vanilės.⠀
Gaminimas:
1. Visus birius produktus sumaišyti.⠀
2. Ištirpinti kokosų aliejų ir atidėti į šalį.⠀
3. Iki standžių putų išplakti kiaušinio baltymus.⠀
4. Birius produktus gerai sumaišyti su kokosų aliejumi ir baltymų mase – visi produktai turi tolygiai pasiskirstyti.⠀
5. Gautą masę išberti vienu sluoksniu į kepimo popieriumi dengtą skardą ir kepti iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10–20 min.⠀Nepamirškite granolos kas 5 min. pamaišyti, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.⠀
6. Iškepus atvėsinkite ir suberkite į sandarų indą (tik tokiame laikydami galėsite mėgautis traškia granola!).
Patarimai:
- sėklas ir riešutus galite rinktis, kokius tik norite, o galite ir išvis nedėti arba granolą daryti tik iš riešutų ir sėklų – jūsų pasirinkimas!⠀
- jei nesinori dėti proteino, jį keiskite stevia.
- prieskonius galite naudoti, kokius norite, man tiesiog patinka cinamonas ir vanilė.
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis