Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Višta ar kiaušinis“ receptas: šokoladiniai blynai su migdolų miltais

Savaitgalio pusryčiams visuomet valgydavau blynus, aišku, su daug cukraus, sviesto ir baltų miltų. Tačiau nusprendusi maitintis kitaip, buvau įsprausta į kampą ir norint nelaužyti sekmadieninių blynų kepimo tradicijų teko užsiimti eksperimentais! Po galais, juk ir aš kartais noriu šokoladinių blynelių!
Šokoladiniai blynai su migdolų miltais
Šokoladiniai blynai su migdolų miltais / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;⠀
  • 1/4 stiklinės augalinio pieno;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. becukrio bekalorio blynelių sirupo/stevijos/medaus;⠀
  • 1 stiklinė migdolų miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. šokolado skonio proteino;⠀
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Išplakite kiaušinius, įmaišykite likusius ingredientus. Gautą tešlą šaukštu dėkite į įkaitintą keptuvę su kokosų aliejumi ir iškepkite blynus.⠀

2. Pagardinkite blynus šviežiomis uogomis, graikišku jogurtu, kopūstpalmės (acai) uogų milteliais ir bekaloriu becukriu blynelių sirupu – bent jau man tai skaniausias derinys! ⠀

Patarimas: blynų ne iš baltų miltų nereikėtų kepti ilgai, nes jie greičiau sausėja! ⠀

Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!

Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos