Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Višta ar kiaušinis?“ receptas: tortilijos salotų dubenėlis

Šios tortilijos salotų dubenėlis itin tinkamas sportuojantiems, na, jei išvis tai galima pavadinti salotomis! Salotos ne salotos, bet Meksika jos alsuoja tikrai, ir tam nebūtina daug sūrio ir kaloringo padažo. Patiekalui naudojami trinti konservuoti pomidorai atstoja padažą ir suteikia patiekalui drėgmės, o konservuotos pupelės sotumo. Nors produktų sąrašas atrodo ilgas, bet pasigaminsite per 15 minučių!
Tortilijos salotų dubenėlis
Tortilijos salotų dubenėlis / Tinklaraštininkės nuotr.

Tortilijos salotų dubenėlis

Ingredientai (1 porcijai):

  • 100 g kalakutienos faršo;
  • 1 pilno grūdo tortilija;
  • salotų mišinio;
  • 1 valg. šaukšt. konservuotų kukurūzų;
  • 2 valg. šaukšt. konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 2 valg. šaukšt. konservuotų trintų pomidorų;
  • keli vyšniniai pomidorai;
  • 1,5 arbat. šaukšt. čili pastos (1 arbat. šaukšt. daržovėms ir 0,5 arbat. šaukšt. padažui);
  • 1 arbat. šaukšt. 100 proc. pomidorų pastos;
  • keli jelapeno pipirai;
  • šiek tiek kietojo sūrio;
  • kokosų aliejaus;
  • česnakinės druskos;
  • Kajeno paprikos;
  • „Fajita“ prieskoniai (tinka ir vištienos prieskoniai);
  • 1 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • citrinos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasiruošiu tortiliją vieną jos pusę patepdama šiek tiek kokosų aliejumi, pabarstau česnakine druska ir Kajeno paprikos milteliais. Tada dedu į mažą pyragėlio (ar didesnę keksiukų) formelę, suformuoju dubenėlį ir kišu į iki 170° temperatūros įkaitintą orkaitę. Palaukiu maždaug 10 min., kol gražiai apskrus.

2. Kol kepa tortilija, pakepinu faršą su „Fajita“ prieskoniais.

3. Kitoje sausoje (aliejaus nereikia!) keptuvėje dedu kepti, o tinkamiau sakyti, pašildyti, kukurūzus, pupeles, pjaustytus pomidorus, pomidorų tyrę, čili pastą, pomidorų pastą. Viską pakepinu ant silpnos ugnies.

4. Kol viskas troškinasi ir kepa, pasiruošiu padažą. Sumaišau 1 šaukštą graikiško jogurto, 0,5 šaukštelio čili pastos ir šiek tiek citrinos sulčių.

5. Išimu iš orkaitės tortiliją ir sluoksniuoju joje salotas: salotų mišinys, faršas, keptos daržovės, padažas – ir vėl kartoju, kol pabaigiu produktus!

6. Ant viršaus pabarstau šiek tiek sūrio ir išspaudžiu žaliosios citrinos sulčių.

Patarimai:

  • aštrumą reguliuokite pagal save, aš mėgstu gana aštriai;
  • faršą rinkitės kokį tik norite, aš namie turėjau kalakutienos.

Skanaus!

Tinklaraštininkės nuotr./Tortilijos salotų dubenėlis
Tinklaraštininkės nuotr./Tortilijos salotų dubenėlis

Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!

Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas