„Wok“ su vištiena, „edamame“ pupelėmis ir saldžiai aštriu padažu
Ingredientai:
- Pilno grūdo spagečių;
- vištienos filė;
- „edamame“ pupelių;
- pievagrybių;
- brokolio;
- smulkintų žemės riešutų;
- kokosų aliejaus (kepimui);
- „wok“ vištienos prieskonių;
- česnakinės druskos.
Gaminimas:
1. Vištieną pakepinti su prieskoniais.
2. Pievagrybius, pupeles ir brokolį lengvai pakepinti su česnakine druska.
3. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje.
Saldžiai aštrus padažas
Ingredientai:
- aitriųjų paprikų pastos (be cukraus, tiesiog grynos);
- citrinų sulčių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- vandens;
- medaus.
Gaminimas:
1. Viską sumaišyti, o ingredientų kiekį keisti priklausomai nuo savo porcijos dydžio. Man vienai porcijai užtenka maždaug 1 didesnio šaukštelio medaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių aitriųjų paprikų pastos, o vandens, druskos ir pipirų verta berti ir pilti ragaujant ir išgaunant norimą konsistenciją.
2. Pilame padažo į keptuvę su makaronais, vištiena ir daržovėmis, išmaišome, šiek tiek patroškiname ir patiekiame. Ant viršaus pabarstome smulkintų skrudintų žemės riešutų.
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis