Ingredientai:
- 2 didelės vištų krūtinėlių puselės, perpjautos pusiau, arba 4 mažesnės (iš viso turite turėti 4 krūtinėlės gabaliukus);
- miltų (apvoliojimui);
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 česnako galva, išskirstyta skiltelėmis, o šios nuluptos;
- 0,5 st. vištienos sultinio arba vandens;
- šlakelis citrinos sulčių;
- 1 stiklinė riebios grietinėlės;
- druskos, pagal skonį;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- smulkiai kapotų šviežių petražolių (patiekimui).
Gaminimas:
1. Pabarstykite vištieną druska ir pipirais, o tada pavoliokite miltuose.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, dėkite vištieną ir apkepinkite, kol pasidengs gražia auksine plutele. Išimkite mėsą iš keptuvės ir kuriam laikui atidėkite.
3. Sumažinkite kaitrą ir į tą pačią keptuvę dėkite likusį sviestą, kai jis ištirps, suberkite česnako skilteles ir maišydami pakepinkite jas kelias minutes, kol ims švelniai gelsti.
4. Supilkite į keptuvę su česnakais sultinį (arba vandenį), citrinos sultis ir pakaitinkite, kol maždaug pusė skysčio nugaruos. Tada supilkite grietinėlę ir grąžinkite į keptuvę vištienos gabalėlius. Troškinkite vištieną dar 7–8 min., kol padažas sutirštės, o mėsa bus iškepusi. Patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis ir derinkite su mėgstamomis salotomis, garnyrais.