Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištiena su citrinomis ir medumi

Iškylų sezonui įsibėgėjus, sukame galvą, kokiais dar įdomesniais kepsniais nustebinti save, artimuosius ar bičiulių kompaniją. Šįkart siūlome paeksperimentuoti su patiekalais ant iešmelių – kepkite ne tik pikantiškus mėsos vėrinukus, bet ir vaisius!
Vištiena su medumi ir citrina
Vištiena su medumi ir citrina / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1 kg vištienos filė (ypač tinka sultinga šlaunelių mėsa),

2 citrinų,

50 ml natūralaus medaus,

50 ml balzaminio acto,

50 ml aliejaus,

4 skiltelių česnako,

pagal skonį juodųjų pipirų,

žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.

2. Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, traiškytus ar sukapotus česnakus ir pipirus. Dar galite įspausti citrinų sulčių.

3. Marinatu užpilkite vištieną, išmaišykite ir palikite pastovėti. Sūdykite valandą prieš kepdami, kitaip mėsa bus sausa.

4. Citrinas supjaustykite ypač plonais griežinėliais ir pakaitomis su mėsos gabalėliais suverkite ant iešmelių.

PATARIMAS. Jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite jų gerai išmirkyti vandenyje, antraip sudegs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais