Jums reikės:
1 kg vištienos filė (ypač tinka sultinga šlaunelių mėsa),
2 citrinų,
50 ml natūralaus medaus,
50 ml balzaminio acto,
50 ml aliejaus,
4 skiltelių česnako,
pagal skonį juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.
2. Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, traiškytus ar sukapotus česnakus ir pipirus. Dar galite įspausti citrinų sulčių.
3. Marinatu užpilkite vištieną, išmaišykite ir palikite pastovėti. Sūdykite valandą prieš kepdami, kitaip mėsa bus sausa.
4. Citrinas supjaustykite ypač plonais griežinėliais ir pakaitomis su mėsos gabalėliais suverkite ant iešmelių.
PATARIMAS. Jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite jų gerai išmirkyti vandenyje, antraip sudegs.