Ingrida dalinasi: soti ir gardi vištienos apkepėlė

Kai norisi skanaus ir šilto maisto, apkepėlė yra būtent tas variantas, kurį su malonumu sudoros visa šeimyna.
Vištienos apkepėlė
Vištienos apkepėlė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 3 viščiukų krūtinėlių,
  • pusės brokolinio kopūsto,
  • morkos,
  • bulvės,
  • saldžiosios paprikos,
  • didelio lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 400 ml grietinėlės,
  • po šaukštą sviesto ir aliejaus,
  • vištienos prieskonių,
  • Provanso žolelių,
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite prieskoniais, pasūdykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

2. Nuplaukite ir nuskuskite daržoves. Morką supjaustykite griežinėliais, bulvę – kubeliais, papriką – šiaudeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynais.

3. Vištienos gabalėlius ir daržoves sudėkite į sviestu pateptus nedidelius keraminius indelius. Grietinėlę pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelėmis ir pipirais, išmaišykite. Užpilkite ant daržovių ir vištienos.

4. Tešlą subadykite šakute, išpjaukite indelių formos lakštus, uždenkite jais indelius, užspauskite kraštus. Kepkite 180 ºC temperatūros orkaitėje 25–30 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų