Vištienos drebučiai: Velykų stalo skanėstas

Ne taip dažnai gaminame drebučius, ar ne? Štai nesunkus receptas, kurį tikrai norėsis išmėginti praktiškai!
Vištienos drebučiai
Vištienos drebučiai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g viščiukų vidinės filė,

200 g viščiukų blauzdelių,

svogūno galvutės,

1–2 morkų,

2–3 laurų lapelių,

keli grūdelių juodųjų pipirų,

druskos pagal skonį,

šaukšto želatinos,

skiltelės česnako,

kelių svogūnų laiškų,

vandens virti.

Kaip gaminti:

1. Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kai porą minučių pavirs, vandenį nupilkite ir užpilkite maždaug 1,5 l švaraus karšto vandens.

2. Sudėkite per pusę perpjautą svogūną, morką, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, įmeskite laurų lapelių. Virkite apie 1,5 val.

3. Vištieną ir daržoves išgriebkite, o sultinį nukoškite per tankų sietelį. Į jį suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.

4. Viščiukų filė ir nuo kaulų atskirtą blauzdelių mėsą supjaustykite gabaliukais. Virtą morką supjaustykite griežinėliais. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite.

5. Vištienos gabaliukus sudėkite į pasirinktos formos indelius, užberkite česnako ir smulkai pjaustytų svogūnų laiškų. Jei norite, galite įmesti ir morkų griežinėlių. Užpilkite sultiniu ir atvėsinkite.

6. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami papuoškite šviežiais žalumynais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis