Jums reikės:
500 g viščiukų vidinės filė,
200 g viščiukų blauzdelių,
svogūno galvutės,
1–2 morkų,
2–3 laurų lapelių,
keli grūdelių juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
šaukšto želatinos,
skiltelės česnako,
kelių svogūnų laiškų,
vandens virti.
Kaip gaminti:
1. Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kai porą minučių pavirs, vandenį nupilkite ir užpilkite maždaug 1,5 l švaraus karšto vandens.
2. Sudėkite per pusę perpjautą svogūną, morką, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, įmeskite laurų lapelių. Virkite apie 1,5 val.
3. Vištieną ir daržoves išgriebkite, o sultinį nukoškite per tankų sietelį. Į jį suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.
4. Viščiukų filė ir nuo kaulų atskirtą blauzdelių mėsą supjaustykite gabaliukais. Virtą morką supjaustykite griežinėliais. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite.
5. Vištienos gabaliukus sudėkite į pasirinktos formos indelius, užberkite česnako ir smulkai pjaustytų svogūnų laiškų. Jei norite, galite įmesti ir morkų griežinėlių. Užpilkite sultiniu ir atvėsinkite.
6. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami papuoškite šviežiais žalumynais.