Jums reikės:
500 g maltos vištų šlaunelių mėsos,
mažo svogūno,
100 g cukinijos,
5–6 petražolių šakelių,
šaukštelio Provanso žolelių,
trynio,
druskos ir juodųjų pipirų,
lydyto sviesto kepti.
Padažui:
2 mažų skardinių konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse,
pusės nedidelio svogūno,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
cukraus.
Kaip gaminti:
- Svogūną ir cukiniją stambiai supjaustykite ir kartu su petražolėmis sumeskite į trintuvą. Trinkite, kol masė pasidarys vienalytė.
- Sumaišykite gautą masę su mėsa, įleiskite trynį, įberkite Provanso žolelių ir pagal skonį pagardinkite.
- Gerai viską sumaišykite.
- Sudrėkinkite vandeniu rankas ir suformuokite nedidelius kukulaičius. Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite kukulaičius iš visų pusių.
- Prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Įberkite žiupsnelį cukraus. Trumpai patroškinkite.
- Kartu su sultimis suverskite pomidorus. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite padažą 10–15 minučių, kol sutirštės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
- Sudėkite kukulaičius į karščiui atsparų indą ir užpilkite pertrintu per sietą padažu. Kepkite 30 minučių.
- Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.