Vištienos kukulaičiai su pomidorų tyre

Vištienos kukulaičiai puikus pasirinkimas norintiems šilto ir naminio maisto. Tiks ir ieškantiems sveikesnės mitybos! Gaminam?
Vištienos kukulaičiai
Vištienos kukulaičiai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g maltos vištų šlaunelių mėsos,

mažo svogūno,

100 g cukinijos,

5–6 petražolių šakelių,

šaukštelio Provanso žolelių,

trynio,

druskos ir juodųjų pipirų,

lydyto sviesto kepti.

Padažui:

2 mažų skardinių konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse,

pusės nedidelio svogūno,

3 skiltelių česnako,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

cukraus.

Kaip gaminti:

  1. Svogūną ir cukiniją stambiai supjaustykite ir kartu su petražolėmis sumeskite į trintuvą. Trinkite, kol masė pasidarys vienalytė.
  2. Sumaišykite gautą masę su mėsa, įleiskite trynį, įberkite Provanso žolelių ir pagal skonį pagardinkite.
  3. Gerai viską sumaišykite.
  4. Sudrėkinkite vandeniu rankas ir suformuokite nedidelius kukulaičius. Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite kukulaičius iš visų pusių.
  5. Prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Įberkite žiupsnelį cukraus. Trumpai patroškinkite.
  6. Kartu su sultimis suverskite pomidorus. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite padažą 10–15 minučių, kol sutirštės.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
  8. Sudėkite kukulaičius į karščiui atsparų indą ir užpilkite pertrintu per sietą padažu. Kepkite 30 minučių.
  9. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos