Ingredientai (2–3 asm.):
- 150 g virtų rudųjų, žaliųjų ar juodųjų lęšių (galite virti patys, o galite naudoti ir jau išvirtus ir konservuotus pirktinius;
- 1 žiedinis kopūstas (kalafioras), suskirstytas nedideliais žiedynais;
- 150–170 g mango kubelių, galite naudoti šviežią mangą, o galite ir šaldytus kubelius (atšildykite);
- 2 didelės saujos sultenių, gražgarsčių ar kitų mėgstamų salotų smulkesniais lapeliais;
- 1 vištos krūtinėlė;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- ryšelis šviežių petražolių arba mėtų, sukapotų;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 žalioji citrina, išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė.
padažui:
- 5–6 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 1 žalioji citrina, išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė;
- 0,5 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio milteliais (jei neturite, naudokite po žiupsnį ciberžolės, cinamono ir malto kumino).
Gaminimas:
1. Pirmiausia iškepkite vištieną ir žiedinius kopūstus. Sumaišykite šaukštą aliejaus ir pusę šaukštelio ciberžolės, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų, o tada gerai įtrinkite vištos krūtinėlę. Jei turite laiko, leiskite pasimarinuoti, jei ne, galite iškart kepti storadugnėje keptuvėje – po 5–6 min. iš kiekvienos pusės arba kol visiškai iškeps.
2. Sumaišykite porą šaukštų aliejaus su puse šaukštelio ciberžolės, apšlakstykite į dubenį subertus žiedinių kopūstų žiedynėlius, pabarstykite druska, pipirais. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol bus minkšti, bet dar išlaikę standumą.
3. Plačiame dubenyje sumaišykite lęšius su likusiu aliejumi, žolelėmis ir žaliosios citrinos sultimis bei žievele. Įberkite ir druskos, pipirų. Ant viršaus dėkite salotų lapelius, gabaliukais pjaustytą keptą vištieną, žiedinius kopūstus, mango kubelius. Atsargiai išmaišykite. Tiekite atskirai salotas ir padažą – tegul pastarojo kiekvienas užsideda tiek, kiek nori.