„Vištiena, marinuota su rozmarinu – neįprasta, tačiau ypatingai skanu. Rozmarinas yra išskirtinis prieskonis, itin naudingas mūsų sveikatai. Ruošiant vištieną jį būtina prisiminti rudenį, kai už lango esantis prastas oras lemia nelabai geras nuotaikas, kimba virusai. Būtent rozmarino kvapas siejamas su nuotaikos gerinimu, streso lengvinimu, jis skleidžia raminamąsias savybes. Vištiena su rozmarinu – itin geras vakarienės pasirinkimas po sunkios, vėsios ir drėgnos dienos”, – pasakoja Kristina Pišniukaitė, vištienos „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė.
Pasak Kristinos, rozmarinas taip pat yra vienas būdų natūraliai kovoti su uždegimu, peršalimu, mat pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. „Šis vištienos receptas – tarsi natūralus būdas stiprinti imuninę sistemą. Žinoma, kadangi patiekalo sudėtyje yra ne tik rozmarinas, svarbu atsakingai pasirinkti ir kitus ingredientus: vištieną – augintą be antibiotikų, vaisius ir daržoves – šviežius, aliejų – kokybišką”, – pataria recepto autorė.
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė dalijasi vištienos su rozmarinu receptu:
2 porcijoms reikės:
- 2 „Kekava” vištienos filė
- Druskos, pipirų
- Aliejaus kepimui
- Saujos šviežio rozmarino
- 2 skiltelių česnako
- 100 g. Sultenių ar kitų salotų
- 1 avokado
- Ketvirtadalio citrinos
- 10 vyšninių pomidorų
- Saujelės daigų
- Juodojo sezamo
Padažui reikės:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. baltojo vyno acto
- 1 a. š. medaus
- 1 a. š. dižono garstyčių
- Druskos, pipirų
- 10 šviežio rozmarino lapelių
Gaminame:
- Pamarinuojame vištieną – filė įtriname alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, trintu česnaku ir smulkintais rozmarinais. Marinuojame bent 30 minučių.
- Kepame vištieną įkaitintoje keptuvėje po 8 minutes iš abiejų pusių.
- Sumaišome visus padažo ingredientus.
- Supjaustome daržoves.
- Į lėkštę dedame salotas, ant viršaus – avokadus, kuriuos apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų, vyšninius pomidorus, keptą vištieną ir daigus.
- Apipilame paruoštu padažu ir pabarstome juoduoju sezamu.