Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vištienos salotos su mocarela – puikiai tiks pietums ar vakarienei

„Kviečiu išbandyti šį mano pamiltą vištienos patiekalą. Šios salotos ne tik skanios, bet ir greitai paruošiamos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Salotos su mocarela
Salotos su mocarela / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

4 šaukštų balzamiko acto,

2 šaukštų medaus,

4 mažųjų vištienos filė,

1/4 šaukštelio druskos,

1/2 šaukštelio pipirų,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 svogūno,

4 skiltelių česnako,

400 g vyšninių pomidorų,

1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio,

300 g mažų mocarelos kamuoliukų,

bazilikų arba petražolių.

Odetos Kudopečkienės nuotr./Salotos su mocarela
Odetos Kudopečkienės nuotr./Salotos su mocarela

Kaip gaminti:

  1. Prikaistuvyje sumaišykite 1 šaukštą medaus ir 3 šaukštus balzaminio acto. Pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
  2. Padažą atidėkite į šoną.
  3. Vištienos filė supjaustykite piršto storio juostelėmis ir pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite vištieną. Išimkite iš keptuvės.
  5. Tuomet į keptuvę pilkite likusi aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
  6. Kai daržovės paskleis malonų kvapą, sudėkite pomidorus, likusi medų, balzaminį actą, čiobrelius ir pakaitinkite dar kelias minutes.
  7. Į keptuvę grąžinkite vištieną, užpilkite paruoštu padažu, sudėkite sūrio kamuoliukus, žalumynus ir uždengus pašildykite kelias minutes. Valgome su norimu garnyru.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai