Jums reikės:
4 šaukštų balzamiko acto,
2 šaukštų medaus,
4 mažųjų vištienos filė,
1/4 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio pipirų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
400 g vyšninių pomidorų,
1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio,
300 g mažų mocarelos kamuoliukų,
bazilikų arba petražolių.
Kaip gaminti:
- Prikaistuvyje sumaišykite 1 šaukštą medaus ir 3 šaukštus balzaminio acto. Pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
- Padažą atidėkite į šoną.
- Vištienos filė supjaustykite piršto storio juostelėmis ir pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite vištieną. Išimkite iš keptuvės.
- Tuomet į keptuvę pilkite likusi aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
- Kai daržovės paskleis malonų kvapą, sudėkite pomidorus, likusi medų, balzaminį actą, čiobrelius ir pakaitinkite dar kelias minutes.
- Į keptuvę grąžinkite vištieną, užpilkite paruoštu padažu, sudėkite sūrio kamuoliukus, žalumynus ir uždengus pašildykite kelias minutes. Valgome su norimu garnyru.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.