Jums reikės:
500 g viščiukų krūtinėlių,
indelio natūralaus jogurto,
2,5 šaukštelio kario,
gabalėlio imbiero šaknies,
4 skiltelių česnako,
pagal skonį aitriosios paprikos,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti:
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.
4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.
5. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.
6. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišę su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.