Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištienos vėrinukai su kariu ir skaniausiu padažu

Vištienos vėrinukai itin patiks vaikams, o padažas tikrai nustebins originaliu skonių deriniu.
Vištienos vėrinukai su kariu
Vištienos vėrinukai su kariu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g viščiukų krūtinėlių,

indelio natūralaus jogurto,

2,5 šaukštelio kario,

gabalėlio imbiero šaknies,

4 skiltelių česnako,

pagal skonį aitriosios paprikos,

druskos,

pipirų.

Kaip gaminti:

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.

4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.

5. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.

6. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišę su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs