Tešlai reikės:
- 125 g pieno;
- 425 g miltų;
- 0,5 a.š. sausų mielių;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 80 g grietinės;
- 90 g sviesto;
- Žiupsnelio druskos.
Gamyba:
„Baklavai“ naudojau 25cm x 35cm kepimo skardą.
Į dubenį pilame truputį pašildytą pieną, beriame cukrų, druską ir sausas mieles. Palaikome 10min kol mielės suputoja. Tada mušame kiaušinį, pilame tirpintą sviestą, dedame grietinę. Viską gerai išmaišome. Po truputį sijojame miltus ir minkome tešlą. Ji turi būti minkšta, elastinga. Paruoštą tešlą kildiname apie 30min. Perminkome ir tešlą padalijame į 7 ar 8 gabaliukus, kuriuos dar truputį pakildiname. Imame gabaliuką tešlos ir kočiojame iki popieriaus plonumo, dedame į kepimo skardą, tepame tirpinto sviesto ir beriame įdaro. Taip darome kol susluoksniuosime visus tešlos gabaliukus.
Įdarui reikės:
- 350 g migdolų miltų;
- 325 g cukraus;
- 200 g tirpinto sviesto.
Gamyba:
Migdolų miltus sumaišome su cukrumi. Tai bus mūsų įdaras. O tirpintas sviestas bus tešlos sulaistymui.
Kai „baklava“ bus paruošta ją supjaustome, patepame kiaušinio plakiniu ir ant kiekvieno gabaliuko uždedame po migdolo riešutą (aš juos nuplikau ir nuimu žievelę). Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 25min. Per tą laiką išverdame sirupą sulaistymui.
Sirupui reikės:
- 200 g cukraus;
- 125 g vandens;
- 1 riekelės citrinos.
Į puodą pilame vandenį, beriame cukrų ir dedame citrinos riekelę. Maišome kol cukrus ištirps. Po užvirimo paverdame 3-4min.
Kai „baklava“ pakepa, traukiame ją lauk ir patepame tirpintu sviestu (reikės 50 g), dedame atgal į orkaitę, kepame kol gražiai apskrunda. Galiausiai sulaistome sirupu ir dar pakepame 10min. Atvėsiname ir patiekiame.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!