Viskas labai paprasta: imame antį, dedame ją į kepimo indą, į patį indą pilame stiklinę obuolių sulčių, uždengiame dangčiu – kepimui paruošta. Jei indo nėra arba turimi ančiai mažoki, kruopščiai bei sandariai suvyniojame antį kartu su obuolių sultimis į kepimo foliją, šauname į iki 140°C įkaitintą orkaitę ir ramiai ją paliekame ten penkioms – šešioms valandoms (kepimo laikas priklauso nuo paukščio dydžio – jei pasisekė ir antis sunkesnė nei 2 kilogramai, pakepkime ilgiau).
Nieko vartyti, tikrinti ar budėti prie orkaitės nereikia. Praėjus nurodytam laikui, galima nukėlus dangtį ar praplėšus foliją padidinti kaitrą orkaitėje (galima nustatyti grilio režimą, jei toks yra) ir kelias minutes kiek apskrudinti odelę. Tačiau tikrai skanu ir neapskrudus. Antis iškepa ypač minkšta ir sultinga. Vieno ko bus gaila, kad antis tik viena!
Į stalą antį siūlau tiekti su raugintomis daržovėmis. Jei tokių neturite ar nemėgstate, siūlau išbandyti burokėlių garnyrą.
Tam reikia: orkaitėje kepto burokėlio ar kelių, jūros druskos, juodųjų pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus.
Vidutinio dydžio burokėlis kepamas apie valandą – pusantros. Ar jau iškepė, patikriname smeigtuku ar šakute: vidus neturėtų būti kietas. Iškepusį atvėsiname, nulupame, sutarkuojame stambia tarka, pabarstome jūros druska (čia ypač tinka druskos dribsniai), paskaniname šviežiai trintais pipirais, aliejumi ir viskas – garnyras paruoštas!
Linksmų, skanių ir nerūpestingų švenčių!
Vitalija G.
Kepate antį namuose ir jūs? Pasidalinkite savo receptu! Siųskite iki gruodžio 18 d. el. paštu konkursai@15min.lt, o trims geriausių receptų autoriams prekybos centras „Norfa“ padovanos po šaldytą, marinuotą ar šviežiai keptą antį – kokią išsirinksite!