Vitaminų pilnos meškinių česnakų salotos: galit jas paverst ir užtepu sumuštiniams

Pavasario vidurys – pats metas išbandyti receptus su meškiniu česnaku. Vieni šio augalo, kurio lapo forma primena pakalnučių, tačiau patrynus pakvimpa česnaku, užsiaugina patys, kiti pasirenka miškeliuose, treti perka turgavietėse. Šis augalas ne tik malonaus skonio, bet ir kupinas naudingų medžiagų, tad pasiruoškite salotų ir skanaukite.
Sumuštiniai su meškinių česnakų užtepu
Sumuštiniai su meškinių česnakų užtepu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • ryšelis meškinio česnako lapų, nuplautų ir nusausintų;
  • 2 valg. šaukšt. neriebios grietinės;
  • 1 arbat. šaukšt. majonezo;
  • keli svogūnų laiškai:
  • ryšelis ridikėlių, supjaustytų plonais griežinėliais;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 kietai virtas kiaušinis, supjaustytas kubeliais.

Gaminimas:

1. Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus ir suberkite į nemažą dubenį. Čia pat berkite ir smulkintus ridikėlius bei kiaušinius.

2. Pabarstykite ingredientus dubenyje druska, pipirais, o tada dėkite grietinės, majonezo, atsargiai išmaišykite ir nedelsdami ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis