Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vitaminų telkinys – dilgėlių majonezas: skanaukit kaip užtepą, dažykit daržoves

Kol įvairūs žalumynai dar švieži ir jaunučiai, verta naudoti juos virtuvėje visu smarkumu. Iš dilgelių nemažai žmonių verda sriubą, o ar kada bandėte majonezą? Jis kupinas įvairių naudingų medžiagų, o valgyti galima kaip užtepą, daržovių šiaudelių ar duonos lazdelių mirkalą, pašlakstyti salotas.
Šviežių dilgėlių majonezas
Šviežių dilgėlių majonezas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 1 sauja jaunų dilgėlių lapelių, perpiltų verdančiu vandeniu, nuspaustų ir atvėsintų;
  • 1 stiklinė saulėgrąžų;
  • 1 valg. šaukšt. lukštentų kanapių sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 0,5 žaliosios citrinos išspaustos sultys;
  • 0,5 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių (nebūtina);
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • 4 valg. šaukšt. šaltai spausto sezamų aliejaus (ar kito šaltai spausti švelnaus skonio aliejaus);
  • šlakelis vandens;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Laikykite uždengtame indelyje šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas