Vitaminų telkinys – dilgėlių majonezas: skanaukit kaip užtepą, dažykit daržoves

Kol įvairūs žalumynai dar švieži ir jaunučiai, verta naudoti juos virtuvėje visu smarkumu. Iš dilgelių nemažai žmonių verda sriubą, o ar kada bandėte majonezą? Jis kupinas įvairių naudingų medžiagų, o valgyti galima kaip užtepą, daržovių šiaudelių ar duonos lazdelių mirkalą, pašlakstyti salotas.
Šviežių dilgėlių majonezas
Šviežių dilgėlių majonezas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 1 sauja jaunų dilgėlių lapelių, perpiltų verdančiu vandeniu, nuspaustų ir atvėsintų;
  • 1 stiklinė saulėgrąžų;
  • 1 valg. šaukšt. lukštentų kanapių sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 0,5 žaliosios citrinos išspaustos sultys;
  • 0,5 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių (nebūtina);
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • 4 valg. šaukšt. šaltai spausto sezamų aliejaus (ar kito šaltai spausti švelnaus skonio aliejaus);
  • šlakelis vandens;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Laikykite uždengtame indelyje šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis