Ingredientai (2 asm.):
- 2 lašišos filė gabaliukai be odos (kiekvienas po 120-150 g);
- ryšelis žaliųjų smidrų, nupjautais sumedėjusiais galiukais;
- žiupsnis druskos;
- 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (taip pat kelios skiltelės patiekimui);
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- ryšelis šviežių krapų, sukapotų;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių (nebūtinai);
- 6-8 nedidelės šviežios bulvytės;
- saujelė šaldytų žaliųjų žirnelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Atkirpkite po 2 kvadratinius folijos ir kepimo popieriaus lakštus. Pirmiausia ant lygaus paviršiaus klokite foliją, o tada ant jos kepimo popierių.
2. Padalinkite smidrus į dvi dalis ir glaudžiai dėkite ant paruoštų folijos ir kepimo popieriaus „paklotų“, ant smidrų guldykite lašišos gabalus. Pasūdykite, o tada lygiai taip pat dalindami ingredientus per pusę, dėkite česnaką, sviestą, pilkite citrinos sultis, berkite žievelę, krapus, kaparėlius (jei naudojate). Viską sudėję, labai gerai užsandarinkite suformuodami „vokelius“ (folija bus išorėje).
3. Dėkite šiuos „vokelius“ ant skardos, o tada šią – į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15-20 min.
4. Kol lašiša su smidrais kepa, išvirkite bulvytes, kol bus minkštos, iki jų virimo pabaigos likus porai minučių, suberkite ir žirnelius. Kai išvirs, nusunkite.
5. Tiekite lašišą ir smidrus su bulvytėmis, žirneliais ir visais kitais priedais „vokelyje“, kurie tapo aromatingu padažu. Jei norite, ant lašišos dar galite išspausti šiek tiek citrinos sulčių.